För tredje gången på ett halvår åtalas mannen för sexuella ofredanden i Kristianstads tingsrätt. Han har hittills kunnat undgå straff.

"Sveriges fel" att han sexattackerar barn

Publicerad 27 januari 2014 kl 19.21

Inrikes.En 29-årig eritreansk medborgare har det senaste året sexuellt ofredat ett mycket stort antal barn och unga i Bromölla och Kristianstad. Själv menar han att beteendet är normalt inom hans kultur och att det är Sverige och svenskarnas fel att han begår brotten.

Gilla artikeln på Facebook

För tredje gången på mindre än ett halvår åtalas 29-åringen för sexuella ofredanden mot en rad unga flickor. I juli och december förra året dömdes han för ytterligare ett tiotal ofredanden av liknande art.

Enligt åtalet gick det bara några timmar från det att mannen senast släpptes ur häktet till att han på nytt började antasta barn på offentliga platser.

De flesta offren är unga flickor som blivit utsatta för kyssar och smekningar mot bröst och underliv. Men även pojkar har drabbats – exempelvis en sexårig pojke som mannen lyfte upp och sexuellt smekte på rumpan medan han kysste honom i ansiktet.

– I don't lika boys, I love boys! utbrast 29-åringen vid ett annat tillfälle när han konfronterades med att ha försökt släpa iväg två små pojkar genom att lyfta upp dem i armhålorna.

När han fördes iväg från brottsplatsen drog han ned sina byxor och visade sitt könsorgan för den kvinnliga polisen och proklamerade att "kvinnan är skapad för mannen".

Humana straff
Att mannen har kunnat fortsätta att systematiskt sexuellt terrorisera barn i Bromölla har att göra med att domaren Johan Mannergren har dömt ut så kallade humana straff. När 29-åringen först dömdes i juli kom han undan med skyddstillsyn. I december dömdes han visserligen till fyra månaders fängelse, men domarna har inte kunnat verkställas eftersom mannen har hållit sig undan Frivården.

Många lokalbor är upprörda över rättsväsendets slapphet. Bromöllabon Joachim Persson arrangerade strax före jul manifestationen "Håll våra barn säkra", som samlade cirka 200 personer i en protest mot att rättssystemet låter sexförbrytaren härja fritt.

Sveriges fel
I en debattartikel i Kristianstadsbladet påpekar Persson att 29-åringen påstår att det är "Sveriges fel" att han antastar barn och att det är ett helt normalt beteende i hans kultur.

Under tidigare rättegångar beskriver mannen att han känner sig kränkt över hur han behandlas i Sverige.

"Han har fått komma till Sverige som en del av FN:s flyktingkvot men han tycker inte att han har blivit respekterad. Hans mänskliga rättigheter har kränkts många gånger i Bromölla", står det i domen.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Hanif Bali vill stoppa all flyktingmottagning

Anna Hedenmo föreslår att han kan sluta twittra. "Jag vägrar vara en filtrerad maskin som säger exakta korrekta saker."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Vetenskap

Klimatforskare "räknade fel" – studie måste rättas. Den alarmistiska studien slogs upp stort i media.0 

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0