Polisens bild på Bo Hansson.

SVT-profil fast för pojktafs i Florida

Publicerad 9 januari 2019 kl 15.10

Media. Den pensionerade SVT-profilen Bo Gunnar Hansson anklagas för att ha sexuellt ofredat tonårspojkar i Florida. Han har frihetsberövats och fått sitt svenska pass beslagtaget av polisen, som anser att det finns en betydande risk att han flyr USA.

Gilla artikeln på Facebook

Bo "Bosse" Hanssons första kända misstänkta offer var en 13-årig pojke som lekte på en klätterställning i en park i Coral Springs i torsdags.

Enligt NBC Miami ska den 85-årige SVT-profilen ha gripit tag i pojkens ben och sedan fört händerna allt närmare pojkens skrev.

När pojken gick en bit bort ska Hansson ha uppmanat honom att göra situps och tafsat på 13-åringen ovanpå hans byxor. Därefter flydde pojken platsen.

Bosse Hansson, som under tiden på SVT var en av de mest kända profilerna inom tv-sporten, misstänks ha gått till ny attack dagen efter. I en park i Margate ska han ha tagit kontakt med två andra tonårspojkar, försökt ta tag i den enes tröja och bett att få se pojkens muskler.

Borgen är satt till 100.000 dollar och Hansson, som uppges ha befunnit sig temporärt i USA, har fått lämna över sitt svenska pass, enligt NBC Miami.


Nyheter från förstasidan

Österrikes regering spricker

Invandringskritiska samarbetet upplöses. "Nog är nog" efter FPÖ-ledarens korruptionsskandal.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus