Tino Sanandaji.

Tino Sanandaji: Regeringen ljuger om sexualbrott

Publicerad 4 mars 2017 kl 11.24

Inrikes. I en intervju med BBC, som Fria Tider tog upp igår, påstod Sveriges arbetsmarknads- och etableringsminister Ylva Johansson att antalet sexövergrepp och våldtäkter mot kvinnor "sjunker, sjunker, sjunker". Detta är lögn, säger forskaren och nationalekonomen Tino Sanandaji.

Gilla artikeln på Facebook

I BBC-intervjun säger Ylva Johansson på engelska: "När vi gör enkäter om kvinnor har, om de har utsatts för våldtäkt eller sexuella trakasserier, då ser vi att nivåerna sjunker, sjunker och sjunker.".

Tino Sanandaji kallar detta för lögn.

– Brottsofferundersökningar visar som ni vet en ökning av sexualbrott, som aldrig varit högre sen mätning började, säger Sanandaji på sin Facebook varefter han hänvisar till Brottsförebyggande rådet, BRÅ, som på sin hemsida skriver:

"I den Nationella trygghetsundersökningen (NTU) uppgav 1,7 procent av befolkningen (16–79 år) att de utsatts för sexualbrott under 2015, vilket motsvarar cirka 129000 personer. Det är en ökning jämfört med 2014, då 1,0 procent uppgav att de hade blivit utsatta."

– Det är därför intressant att se Ylva Johansson självsäkert ljuga rakt in kameran på BBC, säger Tino Sanandaji och påpekar att det inte finns någon undersökning som visar att sexualbrotten minskar.

– Är det lämpligt att Sveriges regering åker runt till andra länder och ljuger om svensk brottsstatistik? Här är grafen ur Brås senaste rapport om vad surveys om sexualbrott visar. Ni kanske ser en ökning, men vår feministiska regering har andra glasögon och säger om samma graf: ”we can see that the level is going down, and going down and going down”, skriver Sanandaji och bifogar en graf från NTU (se nedan).

Den 22 februari meddelade finansminister Magdalena Andersson att Socialdemokraterna ska börja bekämpa "falska nyheter" genom ett så kallat "handlingsprogram mot faktaresistens". Samtidigt anklagas alltså hennes eget parti- och regeringskamrat för att sprida falska nyheter om våldtäkter och sexuella övergrepp.

Grafen Sanandaji syftar på:


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

Sidor

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus