Tobias Hübinette.

Tobias Hübinette anklagas jämföra IS-terrorister med "svenska krigsveteraner"

Publicerad 9 juli 2018 kl 14.22

Inrikes. En kritikstorm rasar nu mot Expo-grundaren Tobias Hübinette sedan han sägs ha jämfört återvändande IS-terrorister med svenska krigsveteraner. Hübinette har dock raderat sitt ursprungliga inlägg, och menar nu att han helt och hållet har "misstolkats". Alla köper dock inte hans ursäkt.

Gilla artikeln på Facebook

Under måndagen begärdes ytterligare en man häktad för dödsskjutningen i Vivalla förra veckan.

Det handlar om en 31-årig invandrare som rest till Syrien för att strida för den bestialiska terrorsekten IS. Han har sedan återvänt till Sverige.

Detta fick AFA-veteranen, "rasforskaren" och grundaren av vänsterextrema Expo, Tobias Hübinette, att göra följande inlägg på Facebook:

"Om detta stämmer så är det tyvärr inte första gången som återvändande svenska krigsveteraner som har dödat människor i strid i andra länder dödar människor även här."

Inlägget har skapat en kritikstorm i sociala medier, bland annat från den frispråkige moderaten Hanif Bali.

"IS-terrorister och barbarer är tydligen svenska krigsveteraner, enligt Tobias Hubinette, som är '(ras)forskare' på den identitetspolitiska tankesmedjan Mångkulturellt Center i Botkyrka. Hübinette är tidigare dömd för ofredande av Uppsala Tingsrätt och har en bakgrund i AFA. Han har varit en av de viktigaste aktivisterna i den identitetspolitiska vänsterakademin som drivit hårdast för att man ska börja rasindela folk", skriver Bali på Facebook.

Kritiken blev så häftig att Tobias Hübinette nu har publicerat ett "klargörande", där han påstår att han helt har "misstolkats". Han menar även att han utsatts för en "miniviral hatstorm".

"Ett klargörande: Jag postade i morse följande inlägg här på FB samt på Twitter som jag nu inser har misstolkats både medvetet och fullständigt och inte minst sedan Hanif Bali m fl har fått igång en åtminstone miniviral hatstorm som jag just nu märker av i form av exempelvis mängder av meddelanden från privatpersoner liksom ett stort antal inlägg på Twitter. Jag menade då enbart 'IS-krigsfrivilliga' och vill ej på något sätt jämställa IS-terroristerna med exempelvis svenska FN-veteraner (som min egen far f ö ingår i). Ej heller menade jag att IS-terroristerna kan jämföras med de finlandsfrivilliga och inte ens med de svenska SS-krigsfrivilliga. Jag tog också bort inlägget på Twitter och här på FB där det ursprungligen stod 'krigsveteraner'", skriver Hübinette på Facebook.

I sitt kommentarsfält får AFA-veteranen hjälp av Henrik Arnstad, som skriver:

"Hanif Bali har som yrke att 'missförstå' och hans följare inkluderar NMR och diverse andra. Så han är knappast rätt person att kasta sten, med tanke på hans enorma glashus."

Dock är det inte alla som köper "pudeln":

"Men alltså helt ärligt om inte Hanif och andra påpekat ditt absurda inlägg hade du inte brytt dig om vad du skrivit! Skäms!", skriver en person på Facebook.

"Du skrev 'svenska krigsveteraner' försök inte och jiddra bort detta nu. Du borde skämmas som pissar på våra svenska utlandsveteraner", skriver en annan.

"För mig var det både tydligt och övervägt."

"'Krigsfrivilliga'? Asg."

"'Krigsfrivilliga' låter ju ännu värre. Om det råder någon tvekan så pratar vi alltså om människor som har anslutit sig till en mördarsekt för att kunna stjäla, våldta och lemlästa. För att sedan återvända när krigslyckan tog slut. Det är samma sorts människor som är gängkriminella, inte någon sorts Star Wars-rebeller som du verkar tro."


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Malmöpolisens senaste "knep" för att stoppa brott – högtalare på offentliga platser

Polisen ska i realtid säga till brottslingarna att sluta begå dumheter. "Polisen kan inte vara på alla platser samtidigt men högtalarna möjliggör för oss att vara närvarande på fler platser."0 

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.