"Bror, hon har mens!" ropade invandrarna och hånskrattade innan de satte igång med den utdragna tortyrvåldtäkten. Abokor fick senare straffet sänkt av hovrätten – till ett halvårs fängelse. Hans kumpan kom samtidigt undan med endast TRE månaders fängelse.

Torterade lesbisk kvinna när hon våldtogs av hans kompis – frigavs efter ett halvår och fortsatte begå brott direkt

Publicerad 23 januari 2019 kl 18.04

Inrikes. Afrikanen Abokor, 24, deltog när en ung lesbisk kvinna blev brutalt våldtagen av invandrare i Örebro. När kvinnan försökte fly genom ett fönster brände Abokor henne med en cigarett. Men afrikanen slapp undan med endast sex månaders fängelse – och när han frigavs igen började han omedelbart begå nya brott.

Gilla artikeln på Facebook

© Privat

Hassan (araben).

I januari 2017 rapporterade Fria Tider om en dom som gällde en gruppvåldtäkt i Örebro som begicks den 10 juli 2016.

Abokor, vars föräldrar kommer från Somalia respektive Etiopien, dömdes i tingsrätten för att tillsammans med en ett par år yngre arab ha våldtagit och misshandlat en kvinna i hennes lägenhet den 10 juli 2016. Brottet ägde rum i samband med en efterfest.

Kvinnan, som hade berättat för gärningsmännen att hon var lesbisk och hade flickvän, var vid tillfället berusad och hade somnat i sängen när hennes jeans och trosor plötsligt slets av.

– Bror, hon har mens! skrattade den ene invandraren enligt den unga kvinnans vittnesmål.

Hon berättade att männen efter att ha hånskrattat åt detta drog ner henne på golvet och att afrikanen och araben därefter turades om att våldta henne vaginalt. De ska ha tagit hårda tag i hennes armar när de vände på henne.

Kvinnan uppgav att hon tvingades till upprepade samlag.

– Du måste tvätta av dig sen. Nu är det min tur! hörde hon någon utbrista efter det första samlaget.

En granne hörde hur kvinnan skrek "jag vill inte!" i samband med händelsen.

Vid ett tillfälle under övergreppet försökte offret fly lägenheten, dels genom fönstret och dels genom ytterdörren. Då blev hon misshandlad av Abokor som upprepade gånger slog henne i ansiktet och brände henne med en cigarett på låret.

Vid 08:30-tiden på morgonen plingade någon på hos OT-gruppens lokaler i Örebro. Kvinnlig personal hörde att någon grät och släppte in den unga kvinnan som stod utanför dörren och var nästan naken med bara t-shirt på sig. Personalen visste inte om kvinnan ens bar trosor, men minns att hon grät och kastade sig fram för att kramas.

I ett rum fick den unga kvinnan en filt och började berätta det bestialiska dåd hon hade blivit utsatt för i sin egen lägenhet. Hon var mycket ledsen och berättade i detalj att båda gärningsmännen hade hånskrattat åt hennes mens och tyckt att det var jättekul att skämta om det.

Hon sade till personalen att hon hade försökt avvärja båda invandrarna, men att det inte gick. Personalen noterade "markanta" röda märken på hennes ben. Den våldtagna kvinnan drabbade kvinnan ville inte vara ensam och när personalen skjutsade hem henne vägrade att återvända till lägenheten. Istället bodde hon hos flickvännen och sin mamma.

Våldtäktsoffret hade planer på att börja studera, men hon klarade inte av att göra det på grund av att hon mådde så dåligt efter våldtäkten. På Facebook har hon beskrivit hur hon försökt begå självmord.

I januari 2017 dömdes Abokor av Örebro tingsrätt till 4 år och 3 månaders fängelse för grov våldtäkt och misshandel. Hassan dömdes samtidigt till två års fängelse för grov våldtäkt.

Domen överklagades dock till hovrätten – som sänkte straffen riktigt rejält.

Den 7 april 2017 meddelade Göta hovrätt den nya domen. Abokor friades helt från våldtäkt med hänvisning till att det saknades dna-bevis i form av spår av hans sperma. Istället dömdes han enbart för misshandel av kvinnan till sex månaders fängelsestraff. Hassan, som kommer från Libanon och idag är 21 år, dömdes för grov våldtäkt men kom nu undan med endast skyddstillsyn förenad med fängelse i tre månader, skrev Sveriges Television då.

Redan i november 2017 samma år var Abokor åter en fri man – och började begå nya brott direkt strax efter frigivningen. Två dagar före julafton ertappades han när han gick omkring beväpnad med kniv på allmän plats i Örebro. Utredningen visar att han gjort sig skyldig till ett fall av narkotikabrott, tre fall av ringa narkotikabrott och två fall av brott mot knivlagen. 

Straffet denna gång blev skyddstillsyn när Abokor dömdes av Örebro tingsrätt i slutet av oktober 2018. Han är tidigare dömd för bland annat mordbrand, misshandel och olaga hot.

Han har sedan fortsatt att utredas för liknande brott. Den 8 januari 2019 inkom den senaste stämningsansökan mot somaliern till Solna tingsrätt. Abokor åtalas även denna gång för narkotikabrott och brott mot knivlagen.

Abokor har fått svenskt medborgarskap och kan därför inte utvisas med nuvarande lagstiftning. Hans kumpan Hassan slapp även han utvisning efter tortyrvåldtäkten – trots att han saknade svenskt medborgarskap.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.