Invandrarkaravanen

Trump hotar dra in bistånd till länder som inte stoppar illegala invandrare

Publicerad 19 oktober 2018 kl 08.55

Utrikes. USA:s president Donald Trump hotar nu centralamerikanska länder med indraget ekonomiskt bistånd om de inte stoppar illegala invandrare som vill till USA. Han tänker även militarisera gränsen mot Mexiko, säger han.

Gilla artikeln på Facebook

Just nu är en "karavan" med 3.000 illegala invandrare på väg mot USA. De kommer från El Salvador, Honduras och Guatemala.

Men USA:s president Donald Trump tänker inte ta emot dem.

Stoppa invandrarna, eller så drar jag in ert bistånd och militariserar den södra gränsen, är nu hans budskap till samtliga tre länder.

Invandrarna menar å sin sida att de är flyktingar som flyr våld och fattigdom.

"Förutom att stoppa alla betalningar till dessa länder, som tycks ha nästan ingen kontroll över sin befolkning, måste jag i starkaste ordalag be Mexiko att stoppa detta angrepp – och om de inte kan göra det så kommer jag sätta in den amerikanska militären och stänga den södra gränsen", skriver Donald Trump på Twitter.

Mexiko har nu skickat extra polis till gränsen och säger att de 3.000 invandrare som försöker ta sig till USA inte kommer släppas igenom.

"Tack Mexiko, vi ser fram emot att arbeta med er", skriver Trump i ett annat Twitter-inlägg på torsdagskvällen ihop med ett videoklipp som visar hur mexikansk polis skickats till gränsen mot Guatemala.

"Alla som tar sig in i USA illegalt kommer att arresteras och kvarhållas innan de skickas tillbaka till sina hemländer", klargör Donald Trump.


Nyheter från förstasidan

Löfven: Jag ska lösa Sveriges problem

Löfven och Sjöstedt var överens om att stänga ute SD. "Sverigedemokraterna står för något helt annat än vad Sverige är."0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus