Trump lovar amnesti i utbyte mot muren

Publicerad 20 januari 2019 kl 11.31

Utrikes. USA:s president Donald Trump väljer nu att ge invandringsvänliga Demokraterna ett riktigt bra erbjudande för att de ska finansiera hans mur mot Mexiko, som i praktiken innebär amnesti för många illegala invandrare.

Gilla artikeln på Facebook

I förslaget ingår, förutom finansiering av muren, ett välfärdspaket med skydd mot deportering och tillgång till social välfärd för minst 300.000 av USA:s illegala invandrare, rapporterar CNN.

Trots att paketet innehåller en rad "nödåtgärder" för att erbjuda ökat socialt skydd åt illegala som redan befinner sig i USA:s deporteringsläger väntas Demokraterna tacka nej till erbjudandet, som skulle innebära att nedstängningen av den amerikanska statsapparaten upphör så snart parterna enats.

I paketet ingår nämligen 5 miljarder dollar till Trumps planerade gränsmur mot Mexiko – en mur som demokraternas gruppledare Nancy Pelosi har meddelat att partiet under inga omständigheter kommer att rösta ja till.

Men Trump tror att förslaget går igenom.

– Det här är en kompromiss baserad på sunt förnuft som båda partierna borde omfamna, säger han.

Nedstängningen av statsapparaten är nu inne på sin 29:e dag och innebär att 800.000 statsanställda sedan dess inte får någon lön.


Nyheter från förstasidan

50 personer i slagsmål i Upplands Väsby – polisen utsattes för stenkastning

Stöket fortsatte från eftermiddag till kväll. Personer misshandlades med tillhyggen och på kvällens greps flera förövare för våldsamt upplopp.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus