Två personer ihjälskjutna utanför Stockholm i natt

Publicerad 21 februari 2019 kl 06.50

Inrikes. Två personer dödades i samband med en skottlossning i Upplands-Bro utanför Stockholm natten till torsdag, rapporterar polisen på sin hemsida. En av personerna ska ha dött i armarna på polisen som försökte rädda honom.

Gilla artikeln på Facebook

Samtidigt som regeringen fortsätter varna för nationalism och "högerextremism" fortsätter människor skjutas ihjäl i Sverige. Enligt Moderatledaren Ulf Kristersson sker det nu "i princip" en skottlossning om dagen i landet.

Det var strax efter midnatt i natt som polisen larmades om att en person skjutits ihjäl i Upplands-bro, som ligger mellan Enköping och Stockholm.

Ingen adress fanns angiven i larmet, men efter en stund anträffade polispatrullerna en person utomhus med skador och livräddande åtgärder inleddes. Personen avled dock på platsen.

Men det tog inte slut där. Vid polisens brottsplatsspårning anträffades ytterligare en person avliden ett par hundra meter från den första platsen, skriver polisen i sin händelserapport.

En person som då kom till platsen greps och kördes in till polisstationen för fortsatt utredning.

Den gripne är nu misstänkt för delaktighet i morden.

Polispersonalen spärrade av platsen och söker information i båda fallen. Offren har dock inte identifierats, och just nu vill polisen inte lämna ut mer information i ärendet.

Polisen säger att man gärna tar emot fler tips om personer, fordon eller händelser som kan sättas i samband med brotten.


Nyheter från förstasidan

Charlie Weimers (SD) i SVT: Det är Liberalernas politik som har gjort Europa otryggt

Frustrerad SD-kandidat fick inget svar från Karin Karlsbro (L). "Det hade varit jättebra om Liberalerna hade förhållit sig till verkligheten och sett att deras egen politik lett till ett mindre öppet och mindre tryggt Europa."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus