Två personer ihjälskjutna utanför Stockholm i natt

Publicerad 21 februari 2019 kl 06.50

Inrikes. Två personer dödades i samband med en skottlossning i Upplands-Bro utanför Stockholm natten till torsdag, rapporterar polisen på sin hemsida. En av personerna ska ha dött i armarna på polisen som försökte rädda honom.

Gilla artikeln på Facebook

Samtidigt som regeringen fortsätter varna för nationalism och "högerextremism" fortsätter människor skjutas ihjäl i Sverige. Enligt Moderatledaren Ulf Kristersson sker det nu "i princip" en skottlossning om dagen i landet.

Det var strax efter midnatt i natt som polisen larmades om att en person skjutits ihjäl i Upplands-bro, som ligger mellan Enköping och Stockholm.

Ingen adress fanns angiven i larmet, men efter en stund anträffade polispatrullerna en person utomhus med skador och livräddande åtgärder inleddes. Personen avled dock på platsen.

Men det tog inte slut där. Vid polisens brottsplatsspårning anträffades ytterligare en person avliden ett par hundra meter från den första platsen, skriver polisen i sin händelserapport.

En person som då kom till platsen greps och kördes in till polisstationen för fortsatt utredning.

Den gripne är nu misstänkt för delaktighet i morden.

Polispersonalen spärrade av platsen och söker information i båda fallen. Offren har dock inte identifierats, och just nu vill polisen inte lämna ut mer information i ärendet.

Polisen säger att man gärna tar emot fler tips om personer, fordon eller händelser som kan sättas i samband med brotten.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus