Public service-kommittén föreslår att tv-avgiften ska dras direkt från lönen - för alla.

" />

Public service-kommittén föreslår att tv-avgiften ska dras direkt från lönen - för alla.

" />

Public service-kommittén föreslår att tv-avgiften ska dras direkt från lönen - för alla.

" />
Foto: Marika Thorn Gillström

Ny tv-skatt gäller även dig utan tv

Publicerad 2 september 2012 kl 15.26

Inrikes.Den statliga public service-kommittén föreslår att alla ska tvingas betala en obligatorisk tv-skatt som dras direkt från lönen. Förslaget kommer att läggas fram i ett betänkande till kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth den 11 september.

Gilla artikeln på Facebook

Tv-licensen, som finansierar SR och SVT, ska skrotas och ersättas med en obligatorisk tv-skatt. Det föreslår den statliga public service-kommittén enligt Ekot.

Den nuvarande licensen skulle i så fall bytas ut mot en skatt liknande begravningsavgiften, det vill säga en skatt som betalas av alla folkbokförda i Sverige och dras direkt från lönen. Anledningen till att kommittén föreslår en tv-skatt uppges vara att denna lösning skulle göra statliga SR och SVT "så fristående som möjligt." Idag väljer allt fler att sluta betala för de båda vänsterorganen, vilket direkt påverkar deras finansiering.

Kommitten kommer att överlämna förslaget den 11 september till regeringen, som sedan kommer att ta ställning. Om regeringen och sedan riksdagen följer rekommendationerna kommer den nya tv-skatten att införas i januari 2014.

Tv-licensen är för närvarande 2 076 kronor per år och hushåll.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Nyheter från förstasidan

Taxichaufför åtalas: Lämnade äldre dam att dö i snön

Frös ihjäl utanför sitt hus i Västernorrland. Föraren struntade i att hjälpa en äldre och sjuk kvinna fram till dörren i snöovädret i Norrland.0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0