Ungdomsgäng rånade 12-årig flicka som sålde majblommor: "Jag är ledsen och i chock"

Publicerad 13 april 2019 kl 00.10

Inrikes. Ytterligare ett barn har rånats i samband med att hon sålt majblommor. Majblommans riksförbund förklarar att de behöver instruera barn hur de ska agera, för att de ska kunna undvika att bli rånade, framgår av ett inslag i TV4 Nyheterna.

Gilla artikeln på Facebook

Våldet mot svenska barn som säljer majblommor fortsätter. Nu har en 12-årig flicka som sålde majblommor på torget i Farsta blivit rånad på pengar av äldre ungdomar.

En kille ska ha sagt till flickan att följa med till bankomaten, så han skulle kunna ta ut pengar. Men då anslöt en annan kille och en tjej, och tog med 12-åringen till en alltmer avskild plats.

– De hotade mig med att göra mig illa och trängde in mig så jag inte kunde gå nånstans. Till slut ryckte tjejen ifrån mig min väska och de försvann, säger hon till TV4 och förklarar att hon är i chock och ledsen.

De stal alltså så flickans pengar.

Majblommans riksförbund förklarar att flera ungdomar råkar illa ut när de säljer majblommor. Förbundet tvingas nu ge barnen råd för att de ska undvika att bli rånade eller attackerade. Bland annat uppmanas barnen att gå i grupp, sälja där det finns många vuxna och att inte ha för mycket kontanter på sig. Majblommans riksförbund uppmanar också barnen att använda Swish och inte kontanter, eftersom det i dagens Sverige är så farligt att som barn sälja majblommor.

Händelsen har polisanmälts.


Nyheter från förstasidan

Malmöpolisens senaste "knep" för att stoppa brott – högtalare på offentliga platser

Polisen ska i realtid säga till brottslingarna att sluta begå dumheter. "Polisen kan inte vara på alla platser samtidigt men högtalarna möjliggör för oss att vara närvarande på fler platser."0 

Ekonominyheter

Stockholms boprisras i dollar: 20 procent

Säljarna får allt mindre för pengarna.. Köpkraften per såld kvadratmeter rasar när kronan fortsätter sin resa mot botten.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn: Joakim Andersen. "När Schulman skriver 'äntligen' och andra gillar det så ger det oss en liten inblick i hur de fungerar."0 Plus

Vetenskap

Forskare ska klona urtida häst . Blod från fölet påträffades efter över 40.000 år.0 Plus

Ny svensk metod upptäcker politikerförakt automatiskt. AI reagerar när politiker beskrivs som "idiot" eller "kärring".0