FN:s migrationsavtal
Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó.

Ungern menar att migrationspakten är "ett förräderi mot de europeiska folken"

Publicerad 11 december 2018 kl 16.11

Utrikes. EU och FN har ett gemensamt mål: legalisera illegal invandring. Det säger Ungerns utrikesminister Péter Szijjártó, som vill bevara den etniska sammansättningen i Europa. Han varnar nu för att 35 miljoner invandrare kan försöka nå Europa.

Gilla artikeln på Facebook

Under måndagen godkändes FN:s migrationspakt. Samma dag påstod FN-chefen António Guterres att västerländska länder behöver mer invandring för att klara välfärden.

Enligt Ungern så har FN och EU satt upp ett gemensamt mål: legalisera flödet av illegala invandrare, uppger den ungerska regeringen och den statliga nyhetsbyrån MTI. Det är syftet med avtalet.

– Det står nu klart att Bryssel och FN:s vilja är densamma, för det som nu händer i både FN och i Bryssel är en legalisering av illegal invandring, säger landets utrikesminister Péter Szijjártó.

Migrationspakten påstås vara ett sätt att styra upp och organisera invandringen. Men enligt Peter Szijjártó har den illegala invandringen till Europa varit organiserad och kontrollerad ända sedan 2015.

– Striden om man ska stoppa eller organisera invandring har pågått i tre och ett halvt år. Den ungerska regeringens ställning har varit tydlig och oförändrad från början: invandringen bär med sig faror. Men den kan stoppas och den måste stoppas, fortsätter ministern.

Han förklarar att det som hände under förhandlingarna kring FN:s migrationspakt var "inget mindre än ett förräderi av Europas folk", och dokumentet representerar inte alls europeiska intressen, menar han.

Utrikesministern är också orolig för att invandringen för evigt kommer förändra den etniska sammansättningen i Europa.

– Ungern vill att framtidens Europa ska förbli en plats där julen är jul, med ursprungligt firande och julgranar. Europa måste insistera på egna traditioner och arv, och i dag måste vi stå emot alla försök som syftar till att permanent ändra utseendet på EU:s befolkningar.

Den ungerska regeringen anser att Europa egentligen inte har ett flyktingproblem, utan ett invandringsproblem. Och den invandringen är så farlig att den "måste stoppas", betonar man på sin hemsida.

Enligt Peter Szijjártó finns det också riktiga flyktingar som tvingats lämna sina hem på grund av krig och terrorgrupper. Dessa människor ska hjälpas, säger han, men på plats eller på "närmaste säkra plats" intill hemländerna. Därför har Ungern utökat sitt hjälpprogram som bistår riktiga flyktingar att stanna i närområdena.

– Enligt de mest konservativa beräkningarna finns det 30-35 miljoner människor som skulle kunna försöka nå Europa, påpekar han.


Nyheter från förstasidan

Populismen nu lika stor som socialdemokratin i Europa

"Det är ett historiskt skifte vi ser." Socialliberala tankesmedjan Timbros nya index nattsvart läsning för både liberaler och sossar.0 

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Stenålderns européer "mycket mer rörliga" än man trott. C14-dateringar av megalitgravar målar upp en helt ny bild.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus