Foto: Polisen

Vänsterextremister bakom kidnappningen av Alexander Åhman

Publicerad 16 april 2012 kl 03.27

Inrikes.De tre personer som misstänks för kidnappningen av den svenske studenten Alexander Åhman har kopplingar till den vänsterextrema organisationen Rättvisepartiet Socialisterna, visar polisens utredning av fallet.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den nationalistiska nättidningen Realisten som har tagit del av polisens förundersökningsprotokoll, där det framgår att samtliga inblandade har varit aktiva inom den politiska vänsterrörelsen i Sverige.

En av de misstänkta, 27-årige Magnus Dahlskog, har enligt polisen sociala problem och saknar närmare vänner. De enda som han verkar ha haft kontakt med är politiskt aktiva människor inom den trotskistiska organisationen Rättvisepartiet Socialisterna.

27-årige läkarstudenten Elias Vecalius hette tidigare Moshen Aslankhan-Afshar men genomförde 2008 ett namnbyte. Den närmaste familjen har upplevt att Elias Vecalius haft psykiska problem.

26-åriga Parastou Namdar Faiz Abadi skulle hösten 2011 ha påbörjat studier i psykologi i Uppsala men har inte närvarat under hösten. Gentemot sin familj har hon dock hävdat att hon studerar. Familjen ska vara starka anhängare av den så kallade Mujahedin-rörelsen i Iran och bland annat samlat in pengar till denna.

Trots att kidnappningen har varit mycket uppmärksammad har media inte publicerat gärningsmännenens identitet. Inte heller deras politiska engagemang har offentliggjorts av den mycket vänstervridna svenska pressen.

Artikeln rättad 16/4.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.