Val 2018
Partiledaren Gustav Kasselstrand tror på riksdagsinträde.

Var femte SD-väljare kan tänka sig att stödrösta på AFS

Publicerad 6 augusti 2018 kl 11.10

Inrikes. Var femte sverigedemokrat och var tionde moderat kan tänka sig att stödrösta på Alternativ för Sverige. Det visar en undersökning som Sentio gjort på uppdrag av partiet.

Gilla artikeln på Facebook

Sentio har på uppdrag av Alternativ för Sverige genomfört en opinionsundersökning som visar att var femte sverigedemokrat och var tionde moderat kan tänka sig att stödrösta på AFS.

Frågan som ställdes var: “Kan du tänka dig att stödrösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?”.

Av de som säger att de skulle rösta på Sverigedemokraterna säger nästan var femte, 19,35 procent, att de kan tänka sig att stödrösta på Alternativ för Sverige.

Bland Moderaternas väljare är det nästan var tionde, 8,73 procent, som överväger att stödrösta på Alternativ för Sverige.

– Våra opinionssiffror växer och jag bedömer att vi kommer allt närmare riksdagsspärren. När vi dessutom har möjlighet att få stödröster från sverigedemokrater och moderater gör det utgångsläget ännu bättre, säger partiledaren Gustav Kasselstrand. 

– Med tanke på Sverigedemokraternas och Moderaternas storlek så är det ett betydande antal väljare vi talar om. Alternativ för Sverige är på väg in i riksdagen!, fortsätter han.

Enligt Gustav Kasselstrand visar undersökningen "svart på vitt att Alternativ för Sverige är på väg in i riksdagen", säger han i en video på Twitter. Han menar också att allt fler sverigedemokrater nu ser fördelar med att få in ännu ett invandringskritiskt parti i riksdagen, som dels kan samarbeta med SD, dels driva återvandring som sin huvudfråga.

– Två invandringskritiska partier i riksdagen vore en rejäl käftsmäll mot det politiska etablissemanget, säger partiledaren.

Totalt svarade 1003 personer, 505 kvinnor och 498 män i åldrarna 18-80 år, i undersökningen.


Nyheter från förstasidan

Hanif Bali vill stoppa all flyktingmottagning

Anna Hedenmo föreslår att han kan sluta twittra. "Jag vägrar vara en filtrerad maskin som säger exakta korrekta saker."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kulturprofilens öde avgörs i hovrätten. Kvinnan sov frivilligt över hos Arnault flera gånger efter den påstådda våldtäkten.0 

Vetenskap

Klimatforskare "räknade fel" – studie måste rättas. Den alarmistiska studien slogs upp stort i media.0 

Framtida dataspel kan läsa av dina känslor. Testas med modifierat Super Mario Bros.0 Plus

Kultur

Uttalanden om judar stoppade minnesmynt för Roald Dahl. Folkkär barnboksförfattare pekas ut som antisemit.0 

The Simpsons skrotar Apu efter "rasism"-anklagelser. Den indiske figuren försvinner helt.0