Val 2018
Partiledaren Gustav Kasselstrand tror på riksdagsinträde.

Var femte SD-väljare kan tänka sig att stödrösta på AFS

Publicerad 6 augusti 2018 kl 11.10

Inrikes. Var femte sverigedemokrat och var tionde moderat kan tänka sig att stödrösta på Alternativ för Sverige. Det visar en undersökning som Sentio gjort på uppdrag av partiet.

Gilla artikeln på Facebook

Sentio har på uppdrag av Alternativ för Sverige genomfört en opinionsundersökning som visar att var femte sverigedemokrat och var tionde moderat kan tänka sig att stödrösta på AFS.

Frågan som ställdes var: “Kan du tänka dig att stödrösta på Alternativ för Sverige i riksdagsvalet?”.

Av de som säger att de skulle rösta på Sverigedemokraterna säger nästan var femte, 19,35 procent, att de kan tänka sig att stödrösta på Alternativ för Sverige.

Bland Moderaternas väljare är det nästan var tionde, 8,73 procent, som överväger att stödrösta på Alternativ för Sverige.

– Våra opinionssiffror växer och jag bedömer att vi kommer allt närmare riksdagsspärren. När vi dessutom har möjlighet att få stödröster från sverigedemokrater och moderater gör det utgångsläget ännu bättre, säger partiledaren Gustav Kasselstrand. 

– Med tanke på Sverigedemokraternas och Moderaternas storlek så är det ett betydande antal väljare vi talar om. Alternativ för Sverige är på väg in i riksdagen!, fortsätter han.

Enligt Gustav Kasselstrand visar undersökningen "svart på vitt att Alternativ för Sverige är på väg in i riksdagen", säger han i en video på Twitter. Han menar också att allt fler sverigedemokrater nu ser fördelar med att få in ännu ett invandringskritiskt parti i riksdagen, som dels kan samarbeta med SD, dels driva återvandring som sin huvudfråga.

– Två invandringskritiska partier i riksdagen vore en rejäl käftsmäll mot det politiska etablissemanget, säger partiledaren.

Totalt svarade 1003 personer, 505 kvinnor och 498 män i åldrarna 18-80 år, i undersökningen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rotschild orolig för världsordningen

Dollarn kan sluta vara världsvaluta.. Ledare som Trump samarbetar inte med andra, varnar bankiren.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Sjunkande skolresultat, no go-zoner och ökat våld kan ha en enkel förklaring. Joakim Andersen har läst ny bok om eugenikens nedtystade men välbelagda sanningar.0 Plus

Vetenskap

Hajarna påverkas av dinosauriedödande asteroiden – än idag. Lever ännu med sviterna av en katastrof för 66 miljoner år sedan.0 

Unik svensk miniubåt tas i bruk. Ska studera havsbotten på stora djup.0 Plus

Kultur

Afrikanskättad skådis kan bli nästa James Bond – "Tiden är inne". Producenten öppnar dörren för svart James Bond.0 Plus