Bilder på flickans blåmärken, bilen och den dömde.

"Varför gråter du?" frågade Ahmet när han våldtog flickan i BMW:n – tre månaders fängelse

Publicerad 5 februari 2019 kl 15.48

Inrikes. Tillsammans med en invandrarkompis körde Ahmet iväg en flicka till en ödslig plats och våldtog henne i BMW:ns baksäte. Under våldtäkten frågade han varför hon grät – och fortsatte sedan att våldta. Ahmets straff blev skyddstillsyn med endast tre månaders fängelse, medan hans kompis frias helt i brist på bevis.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i november 2018 som flickan våldtogs av 18-årige Ahmet i en BMW i Enköping.

Föraren av bilen åtalades för medhjälp till våldtäkt, men friades av tingsrätten, vilket Sveriges Television tidigare rapporterat om.

Under polisförhör har flickan berättat att hon var på en Halloweenfest och drack groggar, cider och tequila. Efter att hon festat färdigt med sina vänner till 23-tiden "snurrade det i huvudet", hon mådde väldigt illa och somnade på en soffa. 

Hennes kompisar väckte henne senare och när flickan sade att hon inte ville åka hem lyfte de ut henne till en bil utanför och sprang sedan iväg. I bilen somnade hon igen och släpptes senare av. Hon vinglade mot sitt hem när någon i en BMW ropade på henne och erbjöd skjuts. I bilen fanns en person hon kände till sedan tidigare och två andra.

En av invandrarna hoppade av bilen och fällde fram ett av sätena så att hon ramlade in i bilen och hamnade på mage. Den man som hon kände i bilen skjutsades hem och hon kördes sedan vidare, ensam med de två okända männen.

Under bilfärden somnade flickan återigen, men vaknade och reagerade över att bilen helt plötsligt stod stilla. Hon låg på rygg, visste inte var de hamnat, men upptäckte att endast hon och Ahmet var i bilen. Hennes byxor och underbyxor var neddragna. Ahmet lyfte upp hennes ben över huvudet och började våldta henne vaginalt. Han var ovanpå henne och tog till slut av henne byxorna.

Flickan grät, var rädd och kunde inte göra motstånd på grund av kraftlöshet. Hon berättade att våldtäktsmannen frågade:

– Varför gråter du?

Därefter fortsatte Ahmed att våldta henne. Hon slog huvudet flera gånger mot väggen. Ahmet slutade penetrera henne vaginalt och valde att placera könsorganet mot hennes ändtarm och började våldta henne analt, berättade flickan i förhör. 

Ahmet satte sig sedan i passagerarsätet fram och den andre mannen körde bilen vidare. Hon grät, var tyst och stilla och släpptes till slut av en bit ifrån sin bostad. När hon gick in i huset berättade hon för sin familj vad hon blivit utsatt för. Polisen kontaktades och kom förbi och förhörde henne. Efteråt togs hon till sjukhuset.

Nästa dag och dagen därpå hade hon ont i ändtarmen, och kunde inte gå bra på grund av smärtan. Hon upptäckte även blåmärken på kroppen och fotade som bevismaterial. Hon är säker på att Ahmet orsakat alla skador. Hon valde att inte gå till skolan efter händelsen och hon berättar att hon bara ligger i sängen från morgon till kväll och har pratat med psykolog och vänner.

Allmänna handlingar visar att Ahmet är medborgare i Turkiet. Han kom till Sverige med sin familj när han var tio år gammal och förekommer sedan tidigare under två avsnitt i belastningsregistret, för en olovlig körning 2017 och för nedskräpning 2018.

Den 3 januari 2019 meddelade Uppsala tingsrätt domen. Ahmet dömdes för våldtäkt, men straffet blev endast skyddstillsyn och tre månaders fängelsestraff. Enligt domen ska han genomgå "behandlingsprogrammet ROS" och betala 115.000 kronor i skadestånd.

Enligt tingsrätten var det inte bevisat att Ahmet lyckats penetrera flickan analt, så det är den vaginala våldtäkten han döms för.

Åklagaren yrkade aldrig på utvisning.

Ahmets invandrarkompis i BMW:n åtalades för medhjälp till våldtäkt men friades i brist på bevis.

Inga ansökningar har inkommit till hovrätten med begäran om att överklaga tingsrättsdomen.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.