Danskt krav: Inför gränskontroller mot Sverige

Publicerad 19 februari 2019 kl 11.33

Utrikes. Dansk Folkeparti (DF) vill nu att Danmark inför gränskontroller mot Sverige. Partiet anser att Sverige är så kriminellt att man inte kan ha öppna gränser.

Gilla artikeln på Facebook

Det är Dansk Folkeparti som under tisdagen kommer lägga fram ett förslag i Folketinget om utökade gränskontroller mot Sverige.

Anledningen är att man vill stoppa kriminella från Sverige att ta sig in i landet. Precis vid den svenska sidan av Öresundsbron ligger till exempel den brottstyngda bidragsstaden Malmö.

Kontrollen ska gälla för alla gränsövergångar, så som färjorna mellan Helsingör och Helsingborg, samt för tåg och bilister på Öresundsbron, uppger DR.

Med andra ord skulle det beröra tusentals personer varje dag. Men det är det värt, anser man.

– Vi ser gärna att det införs så snart som möjligt. Vi tror att det kommer få en positiv effekt på huvudstadsområdet, säger Martin Henriksen, invandringspolitisk talesman för Dansk Folkeparti, till DR.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus