Feminister kräver förbud mot sexrobotar

Publicerad 20 februari 2019 kl 14.16

Inrikes. Skattefinansierade feministiska organisationer kräver nu att svenska politiker ska lagstifta mot så kallade sexrobotar för män.

Gilla artikeln på Facebook

"Varför är män villiga att betala tiotusentals kronor för en robot som lyder deras minsta befallning?" frågar sig de kvinnliga ledarna för Sveriges Kvinnolobby, Roks och Unizon i en debattartikel i Expressen.

Debattörerna konstaterar att många av sexrobotarna ofta har "utseenden och attribut som är typiska för den objektifierande, sexualiserade och förnedrade kvinnan som återfinns i dagens mainstreampornografi".

"Hon säger heller inte nej till något som mannen önskar, om hon inte är programmerad för att göra det", klagar feministerna.

De tre organisationerna kräver att en utredning ska tillsättas för att ta fram förslag på "hur ett förbud mot och begränsning av teknik och verksamheter som normaliserar övergrepp kan utformas".

De vill också att att svenska myndigheter ska försvåra för "bordeller med robotar och dockor" att öppna i Sverige. 

Dessutom måste den svenska sex- och samlevnadsundervisningen i skolan ta upp sexdockor och sexrobotar "ur ett perspektiv som problematiserar kön, sexualitet och makt", kräver feministerna.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus