Feminister kräver förbud mot sexrobotar

Publicerad 20 februari 2019 kl 14.16

Inrikes. Skattefinansierade feministiska organisationer kräver nu att svenska politiker ska lagstifta mot så kallade sexrobotar för män.

Gilla artikeln på Facebook

"Varför är män villiga att betala tiotusentals kronor för en robot som lyder deras minsta befallning?" frågar sig de kvinnliga ledarna för Sveriges Kvinnolobby, Roks och Unizon i en debattartikel i Expressen.

Debattörerna konstaterar att många av sexrobotarna ofta har "utseenden och attribut som är typiska för den objektifierande, sexualiserade och förnedrade kvinnan som återfinns i dagens mainstreampornografi".

"Hon säger heller inte nej till något som mannen önskar, om hon inte är programmerad för att göra det", klagar feministerna.

De tre organisationerna kräver att en utredning ska tillsättas för att ta fram förslag på "hur ett förbud mot och begränsning av teknik och verksamheter som normaliserar övergrepp kan utformas".

De vill också att att svenska myndigheter ska försvåra för "bordeller med robotar och dockor" att öppna i Sverige. 

Dessutom måste den svenska sex- och samlevnadsundervisningen i skolan ta upp sexdockor och sexrobotar "ur ett perspektiv som problematiserar kön, sexualitet och makt", kräver feministerna.


Nyheter från förstasidan

Charlie Weimers (SD) i SVT: Det är Liberalernas politik som har gjort Europa otryggt

Frustrerad SD-kandidat fick inget svar från Karin Karlsbro (L). "Det hade varit jättebra om Liberalerna hade förhållit sig till verkligheten och sett att deras egen politik lett till ett mindre öppet och mindre tryggt Europa."0 

Ekonominyheter

Euron på 10,82. Samtidigt faller valutan mot dollarn till 9,63 kronor per dollar.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Mer från Inrikes

Orbán: Pengakåt "vänstermaffia" försöker lura världen att invandring är bra och oundvikligt

Kräver totalt invandringsstopp inför EU-valet.. "Vi vill se ledare i Bryssel som inte vill organisera invandringen, utan som vill stoppa den."0 

SD-kvinnan själv: En misstolkning – "För mig är detta utagerat"

Tillbakavisar sexbrottsanklagelser.. "Vi har diskuterat hela händelsen, där han har bett om ursäkt och vi har gått vidare."0 

Sidor

Vetenskap

DNA från 10.000 år gammal svensk hittat – i tuggummi. Äldsta mänskliga DNA-fyndet i Skandinavien hittills.0 Plus

Ny studie: Vanliga finnar ger cancer. Forskarna: Så drabbas du av fenomenet.0 Plus