Jämställdhetsmyndigheten tågar i prideparaden.

Feministmyndigheten läggs ned

Publicerad 12 december 2018 kl 18.47

Inrikes. Jämställdhetsmyndigheten, som startades av regeringen i januari, kommer att läggas ned. Det blir ett av resultaten av att Moderaternas och Kristdemokraternas budget röstades igenom av riksdagen idag.

Gilla artikeln på Facebook

– Vi kommer minska utrymmet med 40 miljoner kronor till myndigheten för 2019 och det blir inga pengar för 2020. Det innebär att man får ett år på sig att avveckla verksamheten, säger Hans Rothenberg, moderat riksdagsman från Göteborg till P4 Göteborg.

Myndigheten, som bedriver sin verksamhet i Angered i Göteborg och har ett 50-tal anställda, bildades så sent som den 1 januari i år. I november avslöjades att arbetsförhållandena på den kvinnodominerade arbetsplatsen var så usla att en majoritet av de anställda riskerade så kallad utbränning.

Jämställdhetsmyndigheten har också kritiserats efter att Fria Tider uppmärksammat att myndigheten helt leds av kvinnor.

Sedan starten har myndigheten främst ägnat sig åt att dela ut bidrag till feministiska projekt. Exempelvis har organisationen "MENSEN – Forum för menstruation" fått drygt en halv miljon skattekronor för att arbeta för "menscertifiering av arbetsplatser" och "bryta menstabun i arbetslivet". "Mens ska ut ur trosan, in i offentligheten!" konstaterar organisationen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus