Kronprinsen ska ha beordrat mordet på Khashoggi

Publicerad 17 november 2018 kl 10.04

Utrikes. Det var den saudiske kronprinsen Mohammed bin Salman som personligen beordrade mordet på journalisten Jamal Khashoggi. Det menar nu CIA, hävdar Washington Post.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den amerikanska underrättelsetjänsten CIA som nu ska ha kommit fram till att det var självaste kronprinsen Mohammed bin Salman som låg bakom mordet på journalisten Jamal Khashoggi.

Det påstår i varje fall så kallade insatta källor till Washington Post.

Khashoggi gick in på det saudiska konsulatet i Istanbul den 2 oktober men kom aldrig ut igen. Han ska mördats inne i byggnaden.

CIA ska ha dragit sina slutsatser bland annat genom avlyssning av telefonsamtal.

Saudiarabiens ambassadör Khalid bin Salman, som är en av de inspelade rösterna, förnekar dock uppgifterna och kräver att USA offentliggör den påstådda informationen.

Det påstås vara Khalid bin Salman som ska ha uppmanat Khashoggi att gå in på konsulatet, dock inte nödvändigtvis med insikt om vad som skulle hända.

CIA menar också att något sånt här inte skulle kunna genomföras utan kronprinsen Mohammed bin Salmans vetskap. Han känner till allt av betydelse i sitt land.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Missar aldrig chansen att utmåla oss som monster. Joakim Andersen har läst Jim Goads nya bok Whiteness – The original sin.0 Plus

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus