Löfven vägrade svara på om det finns ett "avtal" med V

Publicerad 16 januari 2019 kl 14.00

Inrikes. Enligt Vänsterpartiets partiledare Jonas Sjöstedt ska det ha skrivits något slags avtal, ett "papper", mellan honom och Stefan Löfven om regeringsmakten. Löfven vägrade dock säga om det stämmer när journalister envetet ville veta.

Gilla artikeln på Facebook

Inget verkar kunna stoppa en regering med S och MP understödd av C, L och V. På fredag röstar av allt att döma riksdagen ja till Stefan Löfven som statsminister.

Enligt S-ledaren ligger regeringsuppgörelsen kvar.

Jonas Sjöstedt sade dock under sin presskonferens idag att klausulen om att Vänsterpartiet ska stängas utanför makten är "tillintetgjord". Han sade också att han fått garantier av Stefan Löfven, att det finns ett papper på detta, ett dokument som journalister "aldrig kommer få se".

När Stefan Löfven höll en ny pressträff på eftermiddagen frågade flera journalister, upprepade gånger, om det finns ett sådant papper.

Löfven vägrade säga ja eller nej. Han gick bara runt frågan.

"Stämmer uppgiften. Finns det ett papper eller inte?", sade ytterligare en journalist bestämt i slutet av pressträffen.

– Precis det jag säger. De samtal som vi för med olika partier... Det finns åtta partier i denna riksdag. Och eh, de samtal som förs mellan de partierna, det är ju säkert nedtecknade av allehanda samtal. Ska de då läggas upp på bordet för att visa, vilka samtal som har förts, sade Löfven i ytterligare ett svamligt svar.

Uppgörelsen mellan C, L, S och MP gäller, hävdar han.

– Vad jag säger är, att vi har gjort en överenskommelse, som vi kommer stå upp för till ett hundra procent, och det är den som har betydelse för denna regeringsbildning. Om Vänsterpartiet nån gång under denna mandatperiod tycker det är fel, då får ju de ta ansvar för sitt agerande.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om journalistkårens medeltida hierarki.0 

Mer från Inrikes

Rättsväsendet nobbade Expos utbildning om "högerextremism"

Källa till Samhällsnytt kallar satsningen för ett "fiasko".. "De tar fram en utbildning för rättsväsendet, men ingen vill gå den trots att den är gratis."0 

Kristersson är chockad: Sverige har just nu en skjutning om dagen

Moderatledaren är "helt bestört" över samhällsutvecklingen i landet.. Menar att folket kommer förlora tilltron till statens förmåga att klara den mest grundläggande uppgiften: att säkra människors trygghet.0 

SVT varnade för rosors "klimatpåverkan" – på alla hjärtans dag

Sociala medier-kritik mot den statliga tv-kanalens fokus.. "SVT tycker att du ska drabbas av svår klimatångest om du ger en blomma till din kära."0 

Sidor

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus