Gruppvåldtäkten i Visby

Misstänkt för gruppvåldtäkt begär högt skadestånd

Publicerad 20 februari 2017 kl 13.47

Inrikes. En av de män som var misstänkta för en gruppvåldtäkt mot en funktionshindrad kvinna på Gotland i oktober begär nu skadestånd, skriver Aftonbladet.

Gilla artikeln på Facebook

Det var i oktober förra året som en rullstolsburen kvinna anmälde att hon blivit utsatt för en gruppvåldtäkt på Gotland. Flera asylsökare pekades ut som gärningsmän.

I januari lades dock utredningen ned, enligt åklagaren eftersom de inblandade personerna lämnat "oklara och i vissa fall motstridiga" uppgifter. Det gick att bringa klarhet i vissa delar av förloppet, som pågick under cirka en timmes tid. Men utredningen kunde inte visa att någon av de misstänkta "genom våld eller hot tvingat målsäganden till att utföra eller tåla en sexuell handling".

Nu begär en av de misstänkta invandrarna ett ovanligt högt skadestånd. Enligt mannens advokat ska den ”extremt stora publicitet” kring händelsen ha orsakat ”mycket stort lidande” för hans klient och dennes familj. Därför menar advokaten att ersättningsbeloppet bör bli högre än vad som är praxis, skriver han till JK.


Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Joakim Andersen om den politiskt inkorrekte libertarianen Hans-Hermann Hoppe.0 Plus

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus