Maktstriden i SD
Margareta Larsson.

Åkessons svärmor lämnar SD i protest mot Karlsson

Publicerad 30 september 2015 kl 16.16

Inrikes. SD-ledningens toppstyrning och interna maktintriger har blivit för mycket för Jimmie Åkessons svärmor Margareta Larsson, som nu väljer att lämna partiet och bli politisk vilde i riksdagen. Det rapporterar Expressen idag.

Dela artikeln

Margareta Larsson pekar framför allt ut partisekreterare Richard Jomshof och Mattias Karlsson, gruppledare i  riksdagen, som skyldiga till att det vuxit fram en "otäck maktstruktur" inom SD.

– I och med att man har en sån här ledarstruktur så frodas en sådan oerhörd rädsla bland medarbetare och ledamöter. Man går och vaktar på varandra, man vågar inte prata med varandra - för när som helst kan ledningens springpojke komma in på kontoret, säger hon till Expressen.

Larsson, som är mor till Jimmie Åkessons sambo Louise Eriksson, beskriver ett slags skräckvälde inom partiet.  Alla förtroendevalda och medarbetare förväntas vara obrottsligt lojala med partiledningen – de som inte är det försvinner. Hon varnar för att partiet riskerar att upplösas av interna konflikter om inte Karlsson och Jomshof byts ut.

Det är en viss typ av personer som tillåts klättra på karriärstegen inom SD. Margareta Larsson beskriver bland annat när hon hade Paula Bieler – en öppet liberal person som gjort kometkarriär i partiet – som politisk sekreterare i riksdagen.

– Hon var inte ett dugg intresserad av att samarbeta med mig utan var helt besatt av Mattias Karlssons arbete. Hon var bara intresserad av att jobba med Mattias Karlsson och framhäva sig själv i karriärstegen för att i den här mandatperioden bli riksdagsledamot, säger Margareta Larsson till Expressen.

Larsson berättar att det är så många som mår dåligt av den interna partikulturen att man sedan i våras har försökt försökt få ett avtal med ett företag som ska ta hand om sorgebearbetning.

Från och med nu kommer Margareta Larsson ta timeout, vilket innebär att hon inte kommer att delta i riksdagsarbetet.


Nyheter från förstasidan

SD: Lämnar ECR om Orbans parti kommer in

Hotar återigen att gå ur partigruppen i protest. "Det är väldigt märkligt att Orban skakar hand med Putin i den här situationen".0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0