USA-valet

Jämn debatt trots vinklad moderator

Publicerad 27 september 2016 kl 07.48

Media. Programledaren Lester Holt får hård kritik för att ha vinklat nattens debatt i USA till förmån för Hillary Clinton. Nästan hela debatten handlade om Donald Trumps deklarationer och tidigare självmotsägelser – men det blev ändå en jämn debatt.

Dela artikeln

Nattens debatt mellan presidentkandidaterna får kritik för att ha varit en vinklad tillställning även om mätningar från tisdagsmorgonen svensk tid bara visar ett litet övertag för Hillary, där en svag majoritet anser att den demokratiska kandidaten vann.

Trump startade debatten starkt och fick den att handla om hans kritik mot frihandel: om att återta amerikanska arbetstillfällen som idag flyttats till Kina och Mexiko – ett populärt förslag bland många amerikaner som inte finns med i Hillarys globalistiska valplattform.

Utrikespolitiskt attackerade Hillary sin motståndare för att inte ta kärnvapenspridning på allvar. Något som Trump förnekade.

– Jag är helt på det klara med att kärnvapen­kapprustningen är det största hotet mot vår planet. Jag tror inte att det är global uppvärmning, vilket Hillary Clinton tror, svarade Donald Trump.

Clinton, vars hälsa varit på tapeten de senaste veckorna, ansträngde sig för att klistra på ett ansträngt och – menar många – överdrivet leende genom hela debatten.

”Om hånleenden och flin är ett attraktivt drag så regerar Hillary”, twittrade Ann Coulter, känd konservativ debattör, under nattens debatt.


Nyheter från förstasidan

Våren kommer nästa vecka

20 grader utomhus – till sist. Slut på nollgrader, regn och snö.0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0