Attentatet mot Göteborgs synagoga

Nyinvandrade araber anhållna för attacken mot synagogan

Publicerad 11 december 2017 kl 13.46

Inrikes. Trion som anhållits för lördagens attentat mot synagogan i Göteborg kommer alla från arabvärlden och har invandrat till Sverige i år. Det uppger vänsterextrema Expo.

Gilla artikeln på Facebook

Männen, som är 18, 20 och 21 år gamla, sitter anhållna i väntan på att åklagaren ska ta beslut om de ska begäras häktade.

Två av dem är från Syrien och en av dem från Palestina, enligt vänsterextrema Expo. Alla tre ska ha kommit till Sverige under 2015.

Expo uppger att åtminstone en av dem har uttryckt missnöje på sociala medier över att USA erkänt Jerusalem som Israels huvudstad.

Det var på lördagskvällen som synagogan i centrala Göteborg attackerades med molotovcocktails av ett tiotal maskerade personer. Vid tillfället befann deltog ett 20-tal ungdomar på en fest i byggnaden.


Nyheter från förstasidan

Orbán: Vänstern utgör ett dödligt hot mot Europa – "Försöker utrota nationerna"

Uppmanar alla Europavänliga människor att gå och rösta i söndagens EU-parlamentsval. "Om vänstern styrt Ungern hade vi haft hundratusentals invandrare från Afrika eller Mellanöstern i vårt land."0 

Ekonominyheter

Busslinjer dras in – har inte råd att tanka

Kronraset slår hårt mot småländsk kollektivtrafik.. Linjer dras in i Kalmar, Oskarshamn och Västervik när Riksbanken går "all-in" för att rädda bostadsmarknaden.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Liberal hysteri när ledarskribent använder g-ordet. Angriper ordval när argumenten tryter, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Slipp myggen – med ränder på kroppen. Sambandet för första gången bevisat.0 

Gener bakom val att skaffa hund. Står för mer än halva förklaringen till att man blir hundägare.0