Vägen som kvinnan gick i Skellefteå.

Polisen går ut med signalement på våldtäktsman: Blond och "ljus i hyn"

Publicerad 14 november 2018 kl 15.29

Inrikes. Efter en misstänkt våldtäkt i Skellefteå gör polisen något så ovanligt som att gå ut med signalement på gärningsmannen.

Gilla artikeln på Facebook

"Mannen såg städad ut och hade ljust hår som var blont eller cendréfärgat och tillrättalagt. Han var ljus i hyn och var vid tillfället klädd i en mörk jacka. Kvinnan som med skor är ungefär 170 cm lång uppger att mannen var längre än henne. Vilken ålder mannen har vet vi inte i dagsläget", skriver polisen på sin hemsida.

Våldtäkten ska ha begåtts natten till söndagen. Kvinnan har uppgett att hon blev överfallen längs Strandgatan i centrala Skellefteå.

Under tisdagskvällen genomförde polisen ett nytt förhör med kvinnan, som då gav signalement på den misstänkte gärningsmannen.

Polisen har anledning att tro att mannen befunnit sig på nattklubben Verandan under den aktuella kvällen/natten. Därför vill polisen komma i kontakt med personer som fotograferat inne på nattklubben.

Dessutom vill polisen komma i kontakt med en kvinna som uppges ha avbrutit våldtäkten, och med andra personer som iakttagit en kvinna som lämnat Verandan och gått söderut mot strandpromenaden vid 01-tiden natten mot söndagen.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Mer från Inrikes

Vetenskap

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus