Gruppvåldtäkten i Hammarlöv
Hammarlövs kyrka från 1100-talet.

Tre flyktingbarn anhållna för våldtäkt mot barn

Publicerad 17 september 2015 kl 11.59

Inrikes. Tre flyktingbarn är anhållna misstänkta för en gruppvåldtäkt mot ett barn i den lilla byn Hammarlöv utanför Trelleborg i Skåne natten till igår.

Gilla artikeln på Facebook

Fakta ensamkommande flyktingbarn

Ensamkommande flyktingbarn är i de flesta fall män som invandrat illegalt till Sverige från länder som Afghanistan, Syrien, Somalia och Eritrea och som påstår sig vara under arton år.

Invandrarmännen gör sig av med pass och andra eventuella identitetshandlingar för att svenska myndigheter inte ska kunna ta reda på deras verkliga ålder, identitet eller ursprung.

Efter att de beviljats permanent uppehållstillstånd i Sverige brukar resten av familjen söka asyl i Sverige med så kallad anknytning som grund, vilket för det mesta beviljas för att möjliggöra familjeåterförening.

Enligt handlingar från rättsväsendet som Fria Tider tagit del av har våldtäkts­männen uppgett att de är mellan 16 och 17 år gamla. Alla tre saknar svenska personnummer och bär arabiskklingande namn. Migrationsverket uppger för Fria Tider att de tre ansökt om uppehållstillstånd i Sverige.

Kammaråklagare Jonas Martinsson ansvarar för utredningen mot de tre våldtäkts­misstänkta invandrarna. Han bekräftar att våldtäkten inträffade i Hammarlöv, men är i övrigt tystlåten om detaljer.

– Jag kan inte uttala mig mer om platsen eller var det här ska ha skett, inte i nuläget, säger han till Fria Tider.

Kan du säga något om varför gärningsmännen befunnit sig i just Hammarlöv?
– Nej.

Kan du säga om gärningsmän och offer kände varandra innan våldtäkten?
– Nej, det är ingenting jag vill kommentera i nuläget.

Det är oklart vad de tre invandrarmännen har för anknytning till byn, enligt kommunen har man inget boende för så kallade ensamkommande flyktingbarn på orten.

– Hammarlöv? Nej, det har jag inte hört talas om att det skulle finnas något, säger Tomas Djurfeldt, enhetschef för invandringsmottagningen på Trelleborgs kommun, till Fria Tider.

– Vi driftar våra HVB-hem i egen regi och där ute har vi ingenting.

Inte heller Svenska Kyrkan har någon verksamhet för flyktingar i Hammarlöv.

– Nej, det har vi inte, det har inte varit aktuellt här, säger en talesman för Hammarlövs församling till Fria Tider.

Gruppvåldtäkten natten till igår är den senaste i raden av uppmärksammade våldtäkter som flyktingbarn gör sig skyldiga till i Sverige.

Förra veckan greps fyra flyktingbarn från Marocko på Södermalm i Stockholm efter en grov gruppvåldtäkt mot en kvinna. Samma vecka dömdes även ett flyktingbarn för en våldtäkt mot en kvinna i Vindeln – men kom undan med 150 timmars samhällstjänst.

Artikeln är uppdaterad.


Nyheter från förstasidan

Donald Trump utlyser nationellt nödläge: "En invasion av vårt land"

Klargör att han kommer skriva under beslutet. "Murar fungerar till hundra procent. Alla vet att murar fungerar. Titta på Israel."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Kolumn. Jan Tullberg om journalistkårens medeltida hierarki.0 

Mer från Inrikes

Kristersson är chockad: "Sverige har just nu en skjutning om dagen"

Moderatledaren är "helt bestört" över samhällsutvecklingen i landet.. Menar att folket kommer förlora tilltron till statens förmåga att klara den mest grundläggande uppgiften: att säkra människors trygghet.0 

SVT varnade för rosors "klimatpåverkan" – på alla hjärtans dag

Sociala medier-kritik mot den statliga tv-kanalens fokus.. "SVT tycker att du ska drabbas av svår klimatångest om du ger en blomma till din kära."0 

Lööf är "stolt och glad" över att hon lyckats öka invandringen

Centerledaren skryter om politiken man fått igenom.. "Vi i Centerpartiet har i flera år drivit frågan om familjeåterförening och är stolta och glada."0 

Sidor

Vetenskap

Hittade skelett från 1600-talet i källaren. Makabra upptäckten när källaren skulle renoveras.0 Plus

Språkbegåvade har tjockare hjärna. Ju tjockare hjärnbark desto enklare lära sig nytt språk.0 

Kultur

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus

Sagan om ringen anklagas för att vara rasistisk mot orcher. Författare menar att fantasyromanens kannibalistiska figurer är utsatta för "diskriminering".0 Plus