FAKE NEWS
Nick Sandmann i en intervju med NBC.

Uthängd tonåring stämmer Washington Post på miljardbelopp

Publicerad 20 februari 2019 kl 16.00

Media. Nick Sandmann, 16, hängdes förra månaden ut som "rasistisk" uppviglare i en lång rad medier. Nu stämmer han den vänsterliberala tidningen Washington Post på svindlande 250 miljoner dollar, motsvarande 2,3 miljarder kronor, rapporterar Axios.

Gilla artikeln på Facebook

I samband med uthängningen i januari fick Nick Sandmann motta en mycket stor mängd dödshot på sociala medier. Många av dem som öppet hotade 16-åringen var kändisar på vänsterkanten.

Bilderna som kablades ut påstods visa hur Sandmann och hans katolska skolkamrater från Kentucky på ett "rasistiskt" sätt "hånade" en indian vid Lincolnmonumentet i Washington. Sandmann pekades ut som anförare av en rasistisk tonårsmobb eftersom han, iklädd en Trumpkeps, syntes stå och le framför indianen medan indianen aggressivt spelade på en trumma.

När hela videon släpptes visade det sig dock att det var tonåringarna själva som blev överösta av antivita glåpord av en grupp svarta extremister. Därefter trädde indianen fram och försökte, av allt att döma, provocera pojkarna ytterligare.

"Ville skada honom för han är vit"
På tisdagen lämnade Nick Sandmann och hans föräldrar in en stämningsansökan mot Washington Post för grovt förtal. De kräver 250 miljoner dollar av den vänsterliberala tidningen, som enligt stämningen felaktigt pekade ut 16-åringen som "rasist" och uppviglare.

Enligt stämningen försökte Washington Post orsaka 16-åringen skada "eftersom han var en vit, katolsk pojke som bar en MAGA-keps". Vidare anklagas tidningen för att medvetet ha ignorerat de hot som man "visste oundvikligen skulle uppstå", i syfte att "främja sin politiska agenda", rapporterar Axios.


Nyheter från förstasidan

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vill bli president i USA – med löfte om medborgarlön på 1.000 dollar. Men Yangs analys av automatiseringens följder är högst relevant, skriver Joakim Andersen.0 Plus

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus