Januariblåsningen
Carl Schlyter t.h.

MP-topp lämnar partiet: "Uppgörelsen bäddar för en katastrof"

Publicerad 17 januari 2019 kl 09.21

Inrikes. MP-toppen Carl Schlyter väljer nu att lämna Miljöpartiet. Anledningen är uppgörelsen mellan S, MP, C och L, som han menar kommer sluta i en katastrof.

Gilla artikeln på Facebook

Det har inte blivit någon vidare bra start på uppgörelsen mellan S, MP, C och L, även kallad Januariblåsningen. Nu varnar ett av MP:s toppnamn för en "katastrof" om den genomförs.

Han var nominerad som språkrör men i stället väljer nu Carl Schlyter att lämna Miljöpartiet.

Detta eftersom hans parti nu ska bedriva högerpolitik i regeringen.

"Jag vill fortsatt förändra samhället men miljöpartiet har valt en väg jag inte tror på. En väg jag inte ens kan försvara", skriver han på Facebook.

"När rödgröna genomför högerpolitik kommer oppositionen mot de växande klyftorna komma från extremhögern. Denna uppgörelse bäddar för en katastrof 2022."

Det Schlyter menar är alltså att det är Sverigedemokraterna och liknande partier som kommer vinna på att alla andra riksdagspartier nu bedriver högerpolitik. De rödgröna kommer ju inte kunna kritisera politiken, eftersom de själva genomför den.

– Hade vi haft en omvänd uppgörelse, och släppt fram Alliansen med stöd av SD, hade vi kunnat gå i opposition och ställt hårdare krav, säger han i SVT:s Morgonstudion idag.

"Jag tackar er som har nominerat mig till språkrör, men som jag sade, jag kan bara göra något bra om jag tror på det. Jag tackar alla er som har gjort åren med mp så roliga, spännande och intensiva. Jag önskar alla som tror på en bättre framtid lycka till i sin strävan. Jag kommer fortsätta kämpa, men inte längre inom mp. Idag lämnar jag partiet", fortsätter han på Facebook.


Ekonominyheter

Regeringen skärper 3:12-reglerna

Täpper till möjlighet till lägre skatt.. Riskerar att öka klyftorna mellan fattiga företagare och rika anställda.0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Ingen kronisk kansler. Ett annat Tyskland är att vänta när Angela Merkel väl lämnar makten.0 

Vetenskap

Moderns infektion ger deprimerade barn. Infektion under graviditeten ger markant ökad risk för depression och autism hos barnet.0 

Svenskarna hittade sfinx i Egypten. "Enastående och överraskande."0 Plus

Kultur

Henrik Schyffert får "Stora retorikpriset". Sägs ge svenskarna "insikter" om samhället.0 

James Bond föreslås bli transa. Transsexuell föreslås spela agent 007 i nästa film.0 Plus