Invandrarprotesten i Östersund

Rådet till svenskarna: "Skicka dem raka vägen tillbaka dit de kom från"

Publicerad 4 januari 2015 kl 07.04

Media. De protesterande asylsökarna vid asylboendet i Grytan utanför Östersund har blivit en internationell nyhet under veckan, och rådet till svenskarna lyder:
"Skicka dem raka vägen tillbaka dit de kom från".

Dela artikeln

Förutom våra nordiska grannländer har bland andra ryska RT och brittiska Daily Mail tagit upp nyheten med de protesterande asylsökarna. Och i kommentarsfältet på Daily Mails hemsida tycks de flesta överens om vad Sverige borde göra med de otacksamma syriska asylsökarna.

"Skicka dem raka vägen tillbaka dit de kom från", skriver en av dem som kommenterat. "Raka vägen tillbaka till Syrien då", skriver en annan.

Andra som kommenterat uttrycker förvåning över att människor som säger sig ha flytt från krig klagar på standarden på ett boende de erbjuds gratis. "Äkta asylsökare hade varit glada", kommenterar en person.

Förklaringen till de missnöjda asylsökarna kan man ana i artikeln som citerar Migrationsverkets presstalesman Fredrik Bengtsson där han förklarar att asylsökarna, när de kommer till Sverige, har orealistiska förväntningar på sitt nya land som inte infrias.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.