Tidningsdöden
Alice Teodorescu.

Total kaos när GP får skribent som inte är vänster

Publicerad 3 mars 2015 kl 08.39

Media. Göteborgs-Postens beslut att utse liberalkonservativa Alice Teodorescu som ny ledarredaktör har utlöst kaos bland de mer vänsterinriktade ledarskribenterna på tidningen. Bland annat har vänsterprofilen Gert Gelotte valt att avgå efter 40 år – eftersom han inte acceptera en chef som inte delar hans vänsteråsikter.

Dela artikeln

– Jag kan inte tänka mig att samarbeta med Alice Teodorescu, hon tillträdde i går och är en känd konservativ skribent, säger Gelotte till GT.

Anställningen av Teodorescu, som har beskrivits som en av Sveriges mycket få icke vänsterliberala ledarskribenter, har även fått Malin Lernfeldt på ledarredaktionen att sjukskriva sig. Lernfeldt säger till GT att hon var tvungen att ta en paus för att "inte falla ihop".

Alice Teodorescu retar ofta upp den vänsterradikala journalistkåren. När hon förra året deltog i en valdebatt i Sveriges radio blev hon avsnäst av programledaren Alexandra Pascalidou, som var starkt kritisk till Teodorescus åsikter – och hudfärg.

– Jag ska också berätta för våra lyssnare runt om i landet att du står här, du är väldigt vacker, du är väldigt välklädd, du är akademiker, du är jurist, du är vit, du är kristen, du är europé och då kanske man också har en världsbild där rasismen inte är en vardaglig upplevelse, sade Pascalidou efter att Teodorescu kritiserat programmets budskap.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0