Invandrarduon fångades av en övervakningskamera i samband med rånet. Muhammed fotograferades av polisen vid gripandet (t.h.).

Skrek "jävla äckel" när han rånade homosexuell 73-åring – är själv dömd för att ha våldtagit man

Publicerad 18 april 2016 kl 15.46

Inrikes. Under utrop som "jävla äckel" rånade Muhammed, 25, och hans kamrat brutalt en 73-årig homosexuell man i dennes lägenhet. Själv är 25-åringen tidigare dömd för att under mycket sadistiska former ha våldtagit en annan ung man.

Dela artikeln

Den 73-årige svenske mannen i Malmö sökte kontakt med yngre homosexuella män via HBT-sajten QX.

Men när de män han chattat med kom till hans lägenhet blev det allt annat än ett kärleksfullt möte. Muhammed, som har arabisk invandrarbakgrund från Libanon och Palestina, tryckte in 73-åringen i lägenheten och slog honom i ansiktet.

Tillsammans med sin kumpan, en 29-årig polack, tvingade han pensionären att lägga sig ned på rygg i sängen och hotade att skjuta ihjäl honom om han inte gjorde som de sade. 73-åringen fick enligt domen i samband med rånet motta flera "okvädingsord för sin sexuella läggning". Han kallades "jävla äckel" medan han blev slagen på knät med en hylsnyckel av järn.

– Vi vill ha 100.000 kronor. Halva Black Cobra och Rosengårdsgänget är utanför dörren och väntar på att få pengar, förklarade Muhammed.

Duon fick med sig spritflaskor, kreditkort och andra föremål från lägenheten. De hotade att komma tillbaka och skjuta honom om han spärrade kortet och lämnade sedan lägenheten med orden att de skulle komma tillbaka en gång i månaden när han hade fått sin pension och hämta pengar hos honom.

Rånarna var dumma nog att beställa en taxi till 73-åringens adress och chauffören kunde enkelt identifiera dem. De fångades dessutom av en övervakningskamera i samband med brottet och de kunde enkelt knytas till det konto på QX som de hade använt sig av.

Muhammed döms nu till fängelse i tre år åtta månader för rån och hans 29-årige kumpan får tre år och sex månaders fängelse.

Båda är sedan tidigare dömda för en rad brott. Muhammed dömdes 2009 för att vid upprepade tillfällen ha våldtagit en ung svensk man som han bröt ned psykiskt och även utsatte för utpressning.

Enligt domen hotade Muhammed mannen att hugga honom med en sax om han inte gick med på att bli våldtagen. Under våldtäkterna överöste han sitt offer med slag i ansiktet. Han tvingade också den unge mannen att gå omkring på alla fyra med en 33-centiliters glasflaska upptryck i analen.

Vid ett tillfälle band Muhammed fast offret, stoppade in strumpor i munnen på honom och hotade honom med kolsyrepistol, pistol och kniv. Muhammed sa att han skulle döda honom om han inte gav honom pengar. Totalt lyckades han utpressa den unge mannen på tiotusentals kronor fram till dess att anhöriga till offret slog larm till polisen om att allt inte stod rätt till.

Muhammed heter egentligen något annat.


Nyheter från förstasidan

Växande vrede efter afghanmord på fransk pojke

Nu kokar det i Frankrike. Ung afghan och hans mamma gripna för mordet på Matisse, 15.0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.