#Metoo
Arkivbild.

Förundersökning mot Lasse Kronér nedlagd – "Jag har legat under sängen och skakat"

Publicerad 24 januari 2018 kl 14.14

Inrikes. Åklagaren har i dag beslutat att lägga ned förundersökningen mot Lasse Kronér, som varit misstänkt för sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning samt sexuellt ofredande. I en intervju med GP berättar han att de senaste tre månaderna varit den värsta tiden i hans liv. Han har levt helt isolerat och ibland legat under sängen och skakat.

Dela artikeln

Det var redan i början av november förra året som Lasse Kronér hoppade av inspelningen av "Smartare än en femteklassare" sedan en kvinna anklagat honom för sexuellt utnyttjande.

Målsägaren var praktikant på SVT under delar av 2012, 2013 och 2014 och det är under denna tid som händelserna påstås ha ägt rum.

Lasse Kronér ska bland annat ha skickat sexuella förslag via sms till kvinnan. Redan 2013 kallades han in till ett chefsmöte på SVT, där han fick en varning och bad om ursäkt.

Han ska dock inte ha uppfattat det som att han gjort något olagligt.

– Efter detta så jobbade vi vidare tillsammans i sex månader. När vi sedan träffades något år senare så blev vi tillsammans och hade ett förhållande i över ett år, har Lasse Kronér tidigare sagt till Expressen.

Men i samband med den så kallade Metoo-kampanjen polisanmäldes han av kvinnan och den folkkäre programledaren hamnade plötsligt i medias skarpaste fokus, trots att han inte var dömd för något.

I förundersökningen har målsäganden förhörts ett flertal gånger och det har också hållits förhör med ett antal vittnen.

Åklagaren konstaterar i beslutet att lägga ned förundersökningen att det inte finns formella förutsättningar för de aktuella brotten.

"Det saknas därför numera anledning att anta att brott som hör under allmänt åtal i form av sexuellt utnyttjande av person i beroendeställning och sexuellt ofredande har förövats och det finns inte längre anledning att fullfölja förundersökningen", skriver åklagaren Stefan Lind i sitt beslut.

I en intervju med GP säger Lasse Kronér att detta varit den värsta tiden i hela hans liv. Han har levt helt isolerat och har inte ens gått ut för att handla. Han nästan inte träffat någon människa alls.

– Jag har inte gått utanför dörren och vissa dagar har jag bara legat under sängen och skakat, säger han till tidningen.

Samtidigt säger han att det är svårt för honom att vara helt glad. Detta med tanke på hur länge ärendet pågått, och på grund av hur media har valt att framställa honom. Han hyllar dock arbetsgivaren SVT:s sätt att hantera frågan. I ett uttalande säger också SVT att man vill fortsätta arbeta med Lasse Kronér.

Det första han själva ska göra nu är att gå på hockey och kolla Frölunda, säger han till GP.


Plusinnehåll Du behöver vara prenumerant på Fria Tider Plus för att ta del av hela denna artikel. Redan kund? Logga in direkt. Annars kan du skapa ett konto via erbjudandet nedan.

Köp Fria Tider Plus: 1 krona per dag

Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Växande vrede efter afghanmord på fransk pojke

Nu kokar det i Frankrike. Ung afghan och hans mamma gripna för mordet på Matisse, 15.0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Domstol slår fast: Måste stoppas. Sätter punkt för de omstridda uthängningarna av enskilda.0 

Mer från Inrikes

Fängelse för skenande hästar på Djurgården

Flera skadades och en dog i kaoset.. 56-åring från Piteå döms för bland annat grovt vållande till annans död.0 

Rikspolischefen: "Vi har varit naiva"

Klargör vad som gäller efter avslöjandena.. "Helt oacceptabelt" för poliser att ha sex med gängkriminella.0 

Vägrade dissekera lamm – portas från läkarprogrammet

Veganen får inte fortsätta utbildningen.. "Trodde den empatiska sidan hos mig skulle vara en viktig egenskap för läkaryrket."0 

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0