"För att inte tala om de 20-30 inlägg som publicerats av 'IRM'", skriver SD:s medlemsutskott i brevet till Thoralf Alfsson.

Thoralf Afsson uteslöts för han blev negativt omskriven av media och "Inte rasist men"

Publicerad 28 november 2018 kl 13.09

Inrikes. Thoralf Alfsson uteslöts ur Sverigedemokraterna med hänvisning till att hans frispråkiga blogginlägg gav partiet negativ publicitet. SD-ledningen pekar bland annat på inlägg som skrivits om Alfsson på den vänsterextrema bloggen "Inte rasist men".
– Det är bara att gratulera de lokala journalisterna för deras arbete. Ni lyckades! skriver Alfsson.

Dela artikeln

Sverigedemokraterna meddelade tidigare i veckan att den före detta riksdagspolitikern Thoralf Alfsson utesluts ur partiet eftersom han brutit mot partiets så kallade kommunikationsplan.

Nu har den populäre politikern, som under många år varit en ständig måltavla för vänsterjournalister i Kalmarregionen, publicerat det brev han fick från SD-ledningens medlemsutskott i samband med att uteslutningsärendet inleddes.

I brevet konstaterar medlemsutskottet att den före detta riksdagspolitikern "valt att publicera ett flertal blogginlägg som bidragit till en negativ mediebild".

Som exempel nämns bland annat att Alfsson har "anklagat Ikea för förtal", att han beskriver sig själv "som islamofob" och att han "skriver öppet om att Sverigedemokraternas valsedlar inte är demokratiskt fastställd".

SD-ledningen hänvisar till att ett stort antal inlägg skrivits om Thoralf Alfsson på den vänsterextrema bloggen "Inte rasist men", IRM.

"Allt detta är ett axplock av den mediala uppmärksamhet som du fått och givit partiet i och med den blogg du skriver, för att inte tala om de 20-30 inlägg som publicerats av 'IRM'", skriver medlemsutskottet. 

På sin blogg konstaterar Alfsson att det inte finns några anklagelser i brevet som handlar om ideologi eller att han har avvikit från partilinjen.

"Det handlar heller inte om några anklagelser om rasistiska uttalanden. Utan det handlar om en negativ mediebild! Det är bara att gratulera de lokala journalisterna för deras arbete. Ni lyckades! Och nu vet ni hur ni skall bära er åt för att få fler personer uteslutna från SD. Fixa bara en negativ mediebild så fixar medlemsutskottet resten", skriver Thoralf Alfsson.

Thoralf Alfsson var riksdagsman för SD åren 2010–2014, men petades sedan från riksdagslistan och ersattes av den liberala SD-politikern Paula Bieler. Efter att ha lämnat riksdagen gick han tillbaka till kommunpolitiken i Kalmar, där han har en stor och trogen skara anhängare som följer hans blogg


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Växande vrede efter afghanmord på fransk pojke

Nu kokar det i Frankrike. Ung afghan och hans mamma gripna för mordet på Matisse, 15.0 

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Mer från Inrikes

Fängelse för skenande hästar på Djurgården

Flera skadades och en dog i kaoset.. 56-åring från Piteå döms för bland annat grovt vållande till annans död.0 

Rikspolischefen: "Vi har varit naiva"

Klargör vad som gäller efter avslöjandena.. "Helt oacceptabelt" för poliser att ha sex med gängkriminella.0 

Vägrade dissekera lamm – portas från läkarprogrammet

Veganen får inte fortsätta utbildningen.. "Trodde den empatiska sidan hos mig skulle vara en viktig egenskap för läkaryrket."0 

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0