Upploppen i Charlottesville
Christoffer Dulny.

Christoffer Dulny portad från USA

Publicerad 17 augusti 2017 kl 22.51

Inrikes. Den före detta SD-toppen Christoffer Dulny har, tillsammans med sin kompanjon Daniel Friberg, portats från att resa in i USA. Detta efter att duon deltagit vid de uppmärksammade protesterna i Charlottesville i helgen.

Dela artikeln

Christoffer Dulny berättar i sin podcast Vita pillret om resan till USA och hur han efteråt fick reda på att han blivit "res-cuckad" från landet.

Han uppger att han efter hemkomsten i tisdags kväll fick ett mejl om att hans ESTA-ansökan för inresetillstånd hade ändrats från "godkänd för inresa" till "icke godkänd för inresa".

Samma besked fick även Daniel Friberg, som är kompanjon till Dulny i projektet Nordisk Alternativhöger och som deltog på resan tillsammans med honom.

Christoffer Dulny, som fram till nyligen arbetade som hög tjänsteman åt Sverige­demokraterna i riksdagen, uppger i en kommentar till Fria Tider att det är "oerhört beklagligt och samtidigt väldigt märkligt" att han och Friberg blivit portade från USA.

– Ingen av oss har begått någon brottslig handling, vi har agerat enligt de direktiv som polis på plats givit och ej heller hamnat i någon fysisk konfrontation med extremvänstern. Beslutet att neka oss inresetillstånd har dessutom inte motiverats på något sätt, det är oklart om det ens går att överklaga.

Han säger att han och Friberg nu kommer att konsultera sina jurister.

– För jämförelse kan påpekas att både Europa och USA medvetet släpper in terrorister från Mellanöstern trots att det i många fall bevisats att dessa personer har begått gärningar som är av brottslig karaktär. Vad vi ser här är att ett globalt system försöker strypa vita människors rätt att organisera sig och föra sin egen talan, säger Christoffer Dulny.


Vill att ägaren ger sig till känna. "Innehåller ingen dold James Bond-teknologi vad jag kan se".0 Plus

Shoppar 70 tums-TV. Nu växer frågorna om Malmös hantering av socialbidrag.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Fler svenskar har kontantreserv efter krigsstarten

Nu har varannan kontanter hemma i beredskapssyfte.. "De senaste årens omvärldshändelser har ökat svenskarnas medvetenhet."0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Alla känner igen sig i händelsen på Gröna Lund. I kollektivtrafik, badhus, skolor och bibliotek väntas svenskar acceptera dominansbeteende som något naturligt.0 

Efter händelsen vid grundskolan. Polisens bild från gripandet väcker förfäran.0 Plus

Vetenskap

Genombrott för nästa generations digitala skärmar. "Nu har vi visat att det går att göra."0 

Forskare talade ut om IQ-skillnader – sparkas från Cambridge. Nathan Cofnas får gå – efter att ha sagt som det var.0 

Kultur

Älvsjömässan kan ersättas av klassisk stadsdel helt i trä. Ska ha plats för 15.000 invånare, enligt förslaget.0