Autistisk flicka brutalt gripen för "homofobi" – sa att poliskvinna såg lesbisk ut

Publicerad 11 augusti 2023 kl 07.56

Utrikes. En 16-årig autistisk flicka sade att en poliskvinna såg ur som hennes "lesbiska mormor". Då greps den hysteriskt gråtande flickan under hårdföra former för "homofobi" av sju poliser, rapporterar Daily Mail.

Dela artikeln

Händelsen, som inträffade i engelska Leeds i måndags, filmades och sprids på sociala medier av flickans mamma.

16-åringen, som lider av autism och skolios, anklagas för att ha gjort sig skyldig till "homofobi" genom att säga till sin mamma att en kortklippt kvinnlig polis såg ut som hennes lesbiska mormor.

På videon syns hur poliskvinnan ifråga, med armarna i kors, leder en stor polispatrull som under brutala former släpar den hysteriskt gråtande och skrikande flickan från hennes hem.

När 16-åringen får en panikattack och börjar slå sig själv i desperation försöker mamman förgäves förklara för poliserna att hon är autistisk.

– Jag bryr mig inte. Hon ska gripas, svarar poliskvinnan.

Händelsen väcker stor ilska på sociala medier, men polisen i West Yorkshire försvarar sitt beteende.

"Vår personal inte ska behöva utsättas för kränkningar när de arbetar för att hålla våra samhällen trygga", skriver man.

Flickan släpptes mot borgen efter att ha gripits och ärendet utreds vidare. Hon misstänks för "homofobiskt" motiverat ordningsbrott, enligt polisen.


Så dog soldaterna för "flickskolor" i Afghanistan. Svenska medier sålde in kriget – med hundratusentals döda – som ett feministprojekt.0 Plus

Coronavaccin

Läkare och makthavare hängdes 1948. Här är okända dokumentet som klassar tvångs­vaccinering som brott mot mänskligheten – än idag.0 Plus

Portabel "skyddskupol" skyddar styrkorna på marken. Samtidigt storsatsar Sverige på föråldrade amerikanska Patriot-system.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Lämnar SD efter Expressens bluffdrev

Tog skämt ur sitt sammanhang. Nu lovar Alexander Edbom att stämma vänstertidningen.0 

Ekonominyheter

Klart: Personer födda 1957 kompenseras

Så mycket får du – om du är född rätt år.. Årskullen har missgynnats av skattelagstiftningen och höjda åldersgränser.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.