Foto: Arkivbild

Förvirrade vänsterextremister attackeras av invandrargäng

Publicerad 18 februari 2012 kl 20.09

Politik.I Berlin har vänsterextrema grupper börjat utsättas för våldsattacker av kriminella invandrargäng. Nu håller vänstergruppernas världsbild på att vackla eftersom de inte längre angrips av nazister - utan av grupper som enligt deras ideologi alltid är att betrakta som "offer".

Gilla artikeln på Facebook

Ett vänsterkollektiv i stadsdelen Wedding i Berlin har den senaste tiden utsatts för en rad våldsattacker. Men det är inte de vanliga dödsfienderna, poliser och nazister, som står för angreppen - utan kriminella invandrargäng.

I fredags kväll förra veckan tog sig ett 30-tal medlemmar av det kriminella turkisk-kurdiska gänget "Street Fighter" in i kollektivprojektet på Schererstrasse 8, mitt under en fest. Invandrarna gick lös på festdeltagarna med baseballträn och slog sönder fönstren.

Natten efteråt attackerades två musiker som skulle uppträda i kollektivet.

Enligt Süddeutsche Zeitung anser "Street Fighter", som leds av kurden "Ahmed A" och har sitt högkvarter på samma gata, att vänstergruppen är skyldiga gänget skyddspengar.

Stor förvirring sprider sig nu inom vänstern eftersom de plötsligt angrips av grupper som de själva påstår sig skydda - och som enligt deras världsbild alltid är offer.

- De är förvirrade över att de inte angrips av nazister utan av invandrare. Det passar inte in i deras världsbild, säger en socialarbetare med god insyn i kollektivet till Süddeutsche Zeitung.

Vänstergrupperna har ingen aning om hur de ska agera.

"När det varken handlar om nazister eller snutar blir de vanliga aktionsmedlen oanvändbara", avrundar tidningen diskussionerna som nu förs inom den vänsterextrema rörelsen.

Svenska AFA fick utstå en liknande bahandling när organisationen 2009 försökt anordna "Reclaim Rosengård" men istället kördes bort av arga invandrare som inte ville ha dem där.


Hade afghansex på HVB-hemmet. Den 45-åriga politikern var nämndeman för S i samma tingsrätt som dömer henne.0 Plus

Befolkningsbytet

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Rekordmånga vill ha skuldsanering

Stora antalet skuldsatta unga oroar.. "Vi lever i ett samhälle som är uppbyggt kring lån och skulder."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.