Bondeprotesterna

Orbán mötte bönderna i Bryssel – medan de andra politikerna gömde sig

Publicerad 2 februari 2024 kl 12.41

Utrikes. Politikerna gömde sig när tusentals bönder under torsdagen "belägrade" EU-parlamentet. Ungerns premiärminister Viktor Orbán valde istället att gå och prata med demonstranterna.

Dela artikeln

När han anlände till Bryssel för att delta på torsdagens EU-toppmöte träffade Viktor Orbán bönder som demonstrerade i stadens centrum.

Med bönderna diskuterade Orbán behovet av att europeiska ledare ägnar betydligt mer uppmärksamhet åt att representera folket, uppger premiärministerns presstalesman Bertalan Havasi för nyhetsbyrån MTI.

– Vi behöver nya ledare, en ny elit i Europa, som faktiskt representerar folket. För närvarande – oavsett om det gäller invandring eller kriget i Ukraina – tas inte mannen på gatans röst på allvar. Det innebär ett demokratiskt underskott, sade Viktor Orbán till journalister på plats.

Torget vid EU-parlamentet i Bryssel fylldes på torsdagen av arga bönder som bland annat tände eldar och kastade ägg på parlamentsbyggnaden. Bondeprotesterna mot den europeiska eliten har snabbt spridit sig till en rad EU-länder.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

USA:s inflation fortsätter öka – mer än väntat

Vänder uppåt igen.. Börserna faller och förväntningarna på räntesänkningar minskar.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.