Strandsattes på öde ö – skrev SOS i sanden

Publicerad 5 augusti 2020 kl 16.43

Utrikes. Tre män kunde efter tre dagar räddas från en isolerad ö i Stilla havet där de blivit strandsatta. De upptäcktes tack vare att de skrivit SOS med stenar på stranden – vilket syntes från luften.

Gilla artikeln på Facebook

Trion, som kommer från Mikronesien, reste mellan atollerna Pulawat och Pulap när de fick slut på bränsle. Det fördes bort 200 kilometer ur kurs till den öde ön, skriver SVT Nyheter.

Sedan i lördags, då sjömännen anmäldes försvunna, har bland annat USA och Australien deltagit i en internationell räddningsinsats.

Det australiska stridsfartyget HMAS Canberra skickade ut en helikopter som till sist från luften upptäckte det jättelika SOS-budskapet på öns strand. Männen, som varit strandade på ön i tre dagar, togs ombord och det konstaterades att de var oskadda.

– Jag är stolt över insatsen och den professionalism som alla ombord visade, och att vi kunde uppfylla vår skyldighet att bidra till sjömäns säkerhet var vi än är i världen, säger Terry Morrisson, kapten på HMAS Canberra, enligt The Guardian.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.