"Tucker måste bort", skriver ADL-ledaren Jonathan Greenblatt.

Judiska kravet på Fox News: Sparka Tucker Carlson

Scrolla ned för video

Publicerad 11 april 2021 kl 12.45

Media. Den mäktiga judiska organisationen Anti-Defamation League, ADL, kräver nu att Fox News gör sig av med Tucker Carlson. Detta efter att den populära programledaren slagit larm om att politikerna håller på att byta ut befolkningen i USA.

Gilla artikeln på Facebook

© Gage Skidmore

Jonathan Greenblatt.

ADL, som motsvarar vänsterextrema Expo i Sverige, har ett mycket stort inflytande över både myndigheter och medier i USA och är vana att få sin vilja igenom.

Nu kräver organisationens ledare att Fox News ska sparka sin tittarmagnet Tucker Carlson, vars nyhetsprogram är ett av de mest sedda i USA.

Detta efter att vänsteraktivister på Twitter anklagat Carlson för att försvara idén om att det pågår ett befolkningsutbyte genom invandring.

Under ett program på fredagskvällen fällde Tucker Carlson följande kommentar:

– Jag vet att vänstern och de små grindvakterna på Twitter blir bokstavligt talat hysteriska om man använder sig av ordet "utbyte". Om man antyder att det demokratiska partiet försöker byta ut de nuvarande väljarna mot nya, mer lydiga väljare från tredje världen. Men de blir hysteriska eftersom detta faktiskt är vad som pågår. Låt oss bara konstatera det: det är sant.

Utspelet väckte ramaskri på Twitter. Och en av dem som går till rasande angrepp mot Carlson är ADL:s ordförande Jonathan Greenblatt. Han skriver att folkutbytet är en "vit makt-idé om att den vita rasen hotas av en stigande flod av icke-vita".

"Tucker måste bort", fortsätter Greenblatt, som också understryker att idén om folkutbytet är "antisemitisk".

Snart minoritet i sitt eget land
Vita med europeisk bakgrund utgjorde cirka 85 procent av befolkningen i USA fram till 1965, då den så kallade Hart-Celler-lagen klubbades igenom och öppnade upp för omfattande tredje världen-invandring. Judiska organisationer hade då ända sedan 1800-talet varit pådrivande för att luckra upp invandringslagarna, med diverse olika argument. Idag utgör vita endast 59 procent av befolkningen i USA och är på god väg att bli en minoritet i sitt eget land.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.