Det är upp till polisen att bärga kvarlevorna och utforska vem de härstammar från.
Skelettet kommer efter bärgning att skickas till Rättsmedicinalverket för att där utforska om DNA fortfarande finns bevarat. Om det förekommer DNA kommer man att efterforska om det finns några anhöriga. Om det inte går att hitta DNA kommer kvarlevorna att begravas på den plats som Ödeshögs kommun har för offer från förlisningen av Per Brahe som bärgades redan 1922.
Arbetet kommer ske i samverkan med Sjöpolisen och samtidigt kommer Lotta Mejsholm utföra arkeologisk dokumentation och efterundersökning på fyndplatsen.
– Ett av målen med projektet är att återfinna de män i besättningen vars kroppar aldrig hittades, därför känns det otroligt positivt att vi faktiskt verkar ha lokaliserat åtminstone en individ, säger Lotta Mejsholm.
Allt tyder på att kvarlevorna hamnat på platsen i samband med förlisningen av Per Brahe. Det finns inget i nuläget som tyder på att dessa ska ha kommit dit efteråt. Slutsatsen som polisen, i samråd med marinarkeologen, gör är att kvarlevorna med stor sannolikhet kommer från någon besättningsman som var med vid förlisningen 1918.