Sveriges nya adel
Anläggningen är bland annat exklusivt utrustad med simbassäng, bubbelpool, bastu och en "förstklassig restaurang".

Lyxig kurort kan bli vräkigaste asylboendet hittills

Publicerad 3 november 2015 kl 16.56

Inrikes. Lundsbrunns kurort utanför västgötska Götene kan bli ett asylboende för nästan 870 asylsökare – ett av de största i Sverige. Om planerna går igenom innebär det att orten fördubblar sin befolkning.

Gilla artikeln på Facebook

Om Migrationsverket godkänner hotellets lokaler kan det jättelika asylboendet snart bli verklighet, rapporterar P4 Skaraborg.

Lundsbrunns kurort beskrivs som en "anrik kurort dit människor vallfärdat sedan 1724". Idag är kurorten "en av Sveriges största konferensanläggningar med flera hotellbyggnader, ett komplett spa, en förstklassig restaurang samt eget bageri".

Nu kan de boende i Lundsbrunn – en ort med 887 invånare i den senaste folkräkningen – se fram emot att få 870 nya grannar från tredje världen.

Förändringen har skapat viss oro bland befolkningen, men en kvinna som P4 Skaraborg har talat med tror att allt kommer att bli frid och fröjd.

– Att oron finns när det blir så många tror jag beror på informationsbrist. Just nu är det så nytt att vi inte vet så mycket, men informera så tror jag det kommer lägga sig, säger hon.


Ekonominyheter

Mycket bidrag i Teslas omsättning

Säljer "utsläppsrätter" istället för bilar.. Statliga subventioner bakom framgångssagan Elon Musk.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.