Beväpnad svart milis kräver "egen nation"

Publicerad 27 juli 2020 kl 11.02

Utrikes. Den beväpnade svarta organisationen "Not Fucking Around Coalition" (NFAC) kräver nu mark för att bygga en "egen nation" i USA, uppger The Telegraph. De kan ta Texas, säger gruppens ledare. I helgen skottskadades tre av gruppens medlemmar, när en av dem av misstag avlossade sitt vapen under en så kallad demonstration i Louisville.

Gilla artikeln på Facebook

Det är den afroamerikanska milisgruppen "Not Fucking Around Coalition" (NFAC) som nu kräver ett eget land på amerikansk mark.

Gruppen består av tusentals medlemmar och är beväpnad.

I lördags marscherade de in i Louisville i Kentucky på gränsen mellan Mellanvästern och södra USA och "krävde rättvisa för Breonna Taylor", en svart kvinna som dog under ett polisingripande i mars 2020.

Samtidigt befann sig den vita milisgruppen "Three Percenters" i staden, men grupperna hölls isär av polis.

Den enda incidenten var när NFAC av misstag sköt tre av sina egna medlemmar, som fick föras till sjukhus med skottskador.

NFAC leds av "Grandmaster Jay", eller John Fitzgerald Johnson.

– Vi är alla ex-militärer, vi är väldigt disciplinerade, vi är alla expertskyttar. Vi är inte här för att förhandla, vi vill inte sjunga låtar. Vi är en öga-för-en-öga-organisation, säger han i en intervju.

Organisationen ser alla svarta i USA som politiska fångar.

– USA har ett val, antingen ger de oss en bit mark här ute – vi tar Texas och låt oss göra vår egen sak – eller, stoppa inte oss när vi bryter oss ut och tar oss någonstans där de ger oss mark för att bygga vår egen nation, fortsätter gruppens ledare.

I början av juli utmanade gruppen, som fått ny uppmärksamhet i samband med de antivita BLM-kravallerna de senaste två månaderna, "livrädda rednecks" i Georgia i södra USA.

– Vi är här. Var fan är ni, sade "Grandmaster Jay" i en megafon.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Fria Tider: Ännu inte för sent. En kort men total nedstängning kostar minst, både i kronor och människoliv.0 

Liberale toppolitikern på 60-talet förutspådde Sveriges framtid. "De invandringsfientliga" ska "dö" eller "lära sig se den nya verkligheten i ögonen."0 Plus

Mer från Utrikes

Vetenskap

Karolinska: Munskydd hindrar coronasmitta. Professorn: "Bör vara en nyckelkomponent för att minska spridningen"0 

Kultur

Björn Kjellman: Fel att den "vite mannen" får så mycket utrymme. "Vår värld är orättvis och fördomsfull."0 

Vänsteraktivister rasar efter att svart komiker skämtat om slaveriet. Komediklubb attackeras efter politiskt inkorrekta skämt.0