David Akinremi får lägre och lägre straff för varje kvinna han våldtar. Senast avtjänade han ett år och fyra månader på Skogomeanstalten i Göteborg.

Döms för våldtäkt för tredje gången i rad – "omöjligt" att utvisa 29-åringen

  • Gruppvåldtog flicka framför kameran tillsammans med mördare på permission
  • Fick minimistraff när han våldtog igen – för det "gått så lång tid" sedan första våldtäkten
  • Nu döms afrikanen för våldtäkt mot en tredje kvinna – till sitt lägsta straff hittills
Publicerad 12 april 2018 kl 18.50

Lag & Rätt. Nigerianen David Akinremi, 29, i Göteborg har återigen dömts för våldtäkt. Det är tredje gången sedan 2011 som han döms för samma brott mot olika kvinnor. Men med nuvarande lagstiftning går det inte att utvisa honom till Afrika – eftersom han har fått ett svenskt pass.
"Jag ville kräkas av smärtan. Jag försökte få bort dig. Jag skrek: 'SNÄLLA, SLUTA!!, du gör mig illa'. Men du bara tryckte upp den djupare och hårdare", skriver en av de våldtagna kvinnorna i ett brev.

Dela artikeln

© Privat

Juan Carlos Perea Caracas, som hjälpte till att gruppvåldta den 16-åriga flickan, var vid tillfället dömd för det bestialiska mordet på en 81-årig svensk man.

© Polisen

David Akinremi.

Den första gången som David Olatunji Akinremi dömdes för våldtäkt var i februari 2011 – då under sitt tidigare namn Babatunde Olatunji Sanyaolu.

Tillsammans med sin kompis Juan Carlos Perea Caracas – som var på permission efter att ha bestialiskt mördat 81-årige Uno Andersson julen 2007 – hade han då gruppvåldtagit en 16-årig flicka.

Flickan hade under en fest druckit så mycket alkohol att hon var utslagen när en grupp män körde i väg henne till en isolerad plats och våldtog henne tillsammans.

Akinremi och mördaren filmade övergreppet och på filmen syntes flickan förgäves be dem att sluta våldta henne. Mördaren förklarade för 16-åringen att de skulle släppa henne om hon "gjorde några saker" för dem först.

För gruppvåldtäkten dömdes David Akinremi till tre års fängelse. Men efter den korta fängelsevistelsen dröjde det inte lång tid innan han slog till igen mot en ny kvinna.

Med sitt nya namn David gick han i maj 2016 på efterfest i en lägenhet på Sveavägen i Göteborg. En kvinna på festen var så berusad att hon somnade i en soffa – men vaknade senare av att afrikanen våldtog henne.

Tingsrätten: "Har gått en sådan tid" sedan förra våldtäkten
I sin dom i juli 2016 slog tingsrätten fast att det hade "gått en sådan lång tid" sedan David Akinremi senast dömdes för våldtäkt att "inte heller detta förhållande ska påverka straffvärdet".

Han dömdes istället till minimistraffet två års fängelse för våldtäkt och domen fastställdes senare av hovrätten. I praktiken innebar det att han satt fängslad på Skogomeanstalten i Göteborg mellan den 31 maj 2016 och den 30 september 2017, då han blev villkorligt frigiven.

Efter den andra våldtäktsdomen anmälde ett vittne i december 2017 till polisen att en tredje kvinna hade blivit analt våldtagen av afrikanen. Två vittnen, varav en arbetade på ett kriscentrum för kvinnor, trädde fram och berättade om att kvinnan hade beskrivit våldtäkten, som ägt rum i december 2015, för dem.

"Jag vill att du ska få ont"
Från fängelset hade David Akinremi vid upprepade tillfällen sökt kontakt med den tredje kvinnan. Hon fick därför rådet att skriva ett personligt brev till afrikanen för att få honom att sluta.

Ett utdrag ur brevet lyder:

"Jag ville kräkas av smärtan. Jag försökte få bort dig. Jag skrek: 'SNÄLLA, SLUTA!!, du gör mig illa'. Men du bara tryckte upp den djupare och hårdare. Tillslut gav jag upp, försökte slappna av, så att det skulle ta slut fortare. 'Jag vill att du ska få ont' sa du. När du var klar sa du att det 'kändes bättre'. Du somnade. Jag gick på toa. Det kom blod, rätt mycket. Det gjorde så j***a ont!! Jag grät."

Nu har David Akinremi dömts även för den tredje våldtäkten i Göteborgs tingsrätt.

Lägre och lägre straff – varje gång
Den här gången blir straffet ännu lägre: ett och ett halvt års fängelse.

Eftersom den tredje våldtäkten begicks innan Akinremi dömdes för den andra ska brotten "straffmätas tillsammans enligt principerna för mängdreduktion vid flerfaldig brottslighet", enligt tingsrätten.

David Akinremi är enligt folkbokföringsregistret född i Lagos i Nigeria. Han folkbokfördes i Sverige i augusti 2000 och fick redan i mars 2001 svenskt medborgarskap. Med gällande lagstiftning kan han därför inte utvisas ur Sverige – oavsett hur många våldtäkter han begår.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Inflationen i Sverige sjunker ytterligare

KPI nu på 4,1 procent.. "Vissa varor är till och med billigare än vad de var under samma period förra året."0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.