I TV-programmet utredde hon de anonyma anklagelserna mot Fredrik Virtanen, den så kallade Aftonbladet-profil som anklagats för att ha våldtagit radikalfeministen Cissi Wallin i sin lägenhet på Södermalm i Stockholm.
Programmet kritiserades för att ha försvarat en man som anklagats för våldtäkt och för att ifrågasätta en kvinnas berättelse.
Totalt inkom över 2.000 klagomål mot Uppdrag Granskning, något som SVT inte riktigt kunde hantera.
Makboul, som fick posttraumatiskt stresssyndrom på grund av pressen i svallvågorna av detta, har nu släppt en bok som hon hoppas kommer att avsluta det hela och "förtydliga" hennes sida av historien.
Hon tror inte att hennes bok kommer att påverka Metoo-rörelsen, men kanske få effekt på de medier och journalister som struntade i sitt ansvar under Metoo-perioden.
Boken heter "Revolutionens första offer - en granskning".
– Boken är ett tidsdokument över den här tiden. Jag tycker inte att någon har satt in det i ett sammanhang tidigare. Det här var vad folk skrev och tyckte. Det var en journalistkår som tappade fotfästet. Det är en ingång i hur man kan se på medier och källkritik, säger hon till GP.
Granskningsnämnden för radio och tv, som fick 2.187 anmälningar om programmet, friade programmet i fråga om opartiskhet och saklighet. Men det fälldes för intrång i Cissi Wallins privatliv, eftersom Wallins obevisade anklagelser om våldtäkt inte fick stå oemotsagda i programmet.