Höjd entreprenörsskatt stoppas av SD

Publicerad 27 augusti 2017 kl 08.58

Skatt. Skattehöjningar på svenska fåmansbolag – som redan betalar högst skatt i världen – hade regeringen planerat för att ha råd med ökade utgifter för så kallad integration. Men nu står det klart att skattehöjningarna stoppas av SD och alliansen.

Gilla artikeln på Facebook

Regeringen drar tillbaka två av tre omtvistade skatteförslag, som Alliansen hotat att stoppa. I gengäld backar Alliansen från hotet att fälla ministrar genom misstrodendevotum i Sveriges riksdag.

Förslagen om chockhöjd skatt på entreprenörer som driver fåmansbolag och att fler ska betala statlig skatt stoppas. Däremot går regeringen vidare med den kontroversiella flygskatten.

– Den 3:12-förändring vi föreslagit skulle i huvudsak påverka den rikaste procenten i Sverige [det stämmer inte, FT:s anm.] men här har ju Sverigedemokraterna och de borgerliga partierna nu tagit strid just för att den rikaste procenten inte ska vara med och bidra, säger finansminister Magdalena Andersson till DN:s webbtv.

Att det skulle vara den rikaste procenten av Sveriges befolkning som påverkas av regeringens förslag stämmer inte. Regeringen planerade att sänka det så kallade schablonbeloppet i 3:12-reglerna. Schablonbelopp innebär att en ägare av ett fåmansbolag får tillgodoräkna sig ett gränsbelopp på 2,75 inkomst­basbelopp enligt den så kallade schablonregeln. Det motsvarar en årsinkomst på högst 169.125 kronor, och spelar alltså störst roll för Sveriges fattigaste småföretagare.


Svenska ungdomar utsattes för glåpord vid McDonalds. Flickan som gav svar på tal dömd för att ha "förolämpat" den 29-årige invandraren.0 Plus

Nya skandalvideon. Invandrare på stan talar ut om sina drömmar.0 Plus

Nyheter från förstasidan

"Regeringen har mörkat och ministern har ljugit"

Hårda kritiken efter Pisa-skandalen briserat. Utbildningsminister Anna Ekström (S) frågades ut i utskott.0 

Ekonominyheter

Swedbank döms igen: Kände till penningtvätt

Visste om problemen – men mörkade dem.. Nu beslutar Stockholmsbörsens disciplinnämnd att banken ska betala ytterligare 47 miljoner kronor i straffavgifter .0 

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Våld, skattepengar och extremism. Ska Moderaterna regera med SD-stöd måste de kapa banden till Expo.0 

"Kränkande och rasistiskt", enligt tingsrätten. Nu tvingas pensionär på Östermalm betala nästan 30.000 kronor.0 

Mer från Skatt

Studie: Sverige behöver halvera marginalskatt

Konkurreras ut av utlandet.. Nästan inga nya stora företag skapas i Sverige – på grund av bostadsmarknaden och skattetrycket.0 

Vetenskap

Studie: Myt att man bara kan ha 150 kompisar. Forskare motbevisar "Dunbars tal".0 

Hjärnan krymper oavsett utbildning. Hjälper inte vara aldrig så högutbildad.0 

Kultur

Här förs Roxette-gitarristen bort av polis. Christoffer Lundquist bars iväg från demonstrationen.0 

Är detta verkligen ett "rasisttecken"?. Vild PK-storm skakar legendariska tv-programmet.0 Plus