Nansen är en av de grundskolor som genomgått "islamisering". Här tvingas kristna elever att lära sig arabiska.

Icke-muslimer blir diskriminerade i brittiska skolor

Publicerad 19 april 2014 kl 16.51

Utrikes. Skolor i brittiska Birmingham diskriminerar rutinmässigt skolbarn som inte är muslimer, enligt en rapport från skolinspektionen som Telegraph har tagit del av. Bland annat ägnar de sig åt könssegregering och bjuder in jihadister som föreläsare.

Gilla artikeln på Facebook

Rapporten beskriver bland annat hur eleverna på en av skolorna, Park View, delas upp efter kön. Flickorna tvingas sitta längst bak i klassrummet eller på sidorna.

Samma skola tvingar också de icke-muslimska eleverna att inleda och avsluta varje lektion med en bön till Allah – och skolplanen har anpassats så att den ska "överensstämma med konservativ islamsk undervisning", enligt rapporten. Dessutom har skolan bjudit in den extremistiske predikanten Sheikh Shady al-Suleiman, som enligt skolinspektörernas rapport är känd för att sympatisera med al-Qaida och förespråka stening av homosexuella.

På en annan Birmingham-skola, Golden Hillock, har allt som rör sexualitet bannlysts från undervisningen och icke-muslimska barn tvingas "undervisa sig själva" i flera ämnen medan lärarna "koncentrerar sig på eleverna som läser den islamska kursen".

Skolan Nansen har samtidigt plockat bort ämnen som musik och bildkunskap medan arabiska är ett obligatoriskt ämne för samtliga av eleverna, som är i 10–11-årsåldern.

Rapporten vittnar dessutom om hur icke-muslimska lärare, och i synnerhet kvinnliga sådana, behandlas på ett "oförskämt och avvisande" sätt av den muslimska personalen.

I mars inledde kommunfullmäktige i Birmingham en utredning efter att det kommit uppgifter om att en handfull muslimska företrädare försökt infiltrera skolstyrelserna i syfte att "islamisera" undervisningen. I ett läckt dokument beskriver myndigheterna en "operation trojansk häst", som inbegriper långtgående planer på att "ta över" skolor i staden som har en stor andel muslimska elever.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Våldsamma scener i Östeuropa. By gick samman för att hämnas sexmordet på 8-åringen.0 Plus

Försvarar sig med att allt är Sveriges fel. En rad offer – mannen körde in i vakterna när han skulle gripas.0 Plus

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Tidningen mörkar bestialiska brottet. Låter istället våldtäktsmannen posera som "cool" gangster på stämningsfulla bilder i tidningens reportage.0 

Profilerna sågas. K-G Bergström: "Pinsamt dålig allmänbildning."0 

Vetenskap

Studie: Så styr media vår syn på invandring. Forskare jämförde reaktioner på artiklar i Avpixlat och ETC.0 Plus

Forskare: Obehagliga nästest för corona görs i onödan. Smärtfria salivtest fungerar lika bara.0 

Kultur

Kritiken: Notre Dame görs om till "politiskt korrekt Disneyland". "Upptäcktsspår" med fokus på Afrika, "modern konst" och ljudeffekter.0 

Rapparen "Timbuktu" blir hedersdoktor vid Lunds universitet. Känd för låt om att misshandla sverigedemokrater.0