Den dömde mannen har tidigare sluppit utvisning för våld mot bland annat kvinnor, enligt beslut i tingsrätt och hovrätt. Till och med efter våldtäkten får han stanna kvar i Sverige.

Kände sig kränkt – våldtog svensk småbarnsmamma

Publicerad 10 december 2017 kl 18.39

Inrikes. En 35-årig invandrare våldtog en kvinna i Umeå medan hennes barn låg i rummet intill. Innan våldtäkten berättade han för offret att ingen kvinna hade "kränkt" honom så mycket som hon.
– Jag är inte någon svensk man eller pojke som man kan smälla igen dörren i ansiktet på. Jag är en äkta man! förklarade han.

Gilla artikeln på Facebook

Våldtäkten ägde rum i Umeå i oktober 2017. 35-åringen hade innan han våldtog kvinnan frågat om hon kunde stå som köpare av hans pizzeria så att han kunde få ett alkoholtillstånd.

Efter att hon tackat nej och smällt igen dörren efter sig åkte han hem till henne och förklarade att han aldrig tidigare blivit så kränkt av en kvinna i hela sitt liv. Han förklarade att han inte är "en svensk man eller pojke som man kan slänga igen dörren i ansiktet på", enligt domen.

– Jag är en äkta man från Armenien! fortsatte han.

Kvinnan bad om ursäkt till 35-åringen, men han tryckte då ner henne med våld i soffan och lade sig på henne. Hon skrek nej och förklarade för honom att hennes barn låg och sov i sovrummet. Efter att han frågat och förstod var de befann sig tryckte han ner henne med sin kroppstyngd och drog därefter av hennes byxor samt trosor, enligt domen.

– Vad gör du? Snälla sluta! Det gör ont! skrek kvinnan.

"Vad är det för fel på dig där nere?"
Men det struntade invandraren i och satte istället igång med att våldta småbarnsmamman.

Offret, som vid tillfället var nyopererad för livmoderhalscancer, fick mycket ont. Hon tänkte göra motstånd men vågade inte eftersom hon var rädd att han skulle döda henne då. Hon klarade heller inte av att skrika eftersom hon ville inte väcka barnen. Istället fortsatte hon skrika att det gjorde ont, varpå våldtäktsmannen svarade:

– Vad är det för fel på dig där nere? Det måste vara något fel på dig. Alla andra kvinnor tycker om mig!

Efter våldtäkten låg kvinnan kvar och skakade på soffan, skriver SVT.

Domstolarna: Han ska stanna i Sverige
Mannen, som är medborgare i Armenien, är sedan tidigare dömd för flera brott – men slipper gång på gång utvisning.

Den 12 november 2013 dömdes han av Hovrätten för Övre Norrland för att ha misshandlat en kvinna, kört olovligt och begått våldsamt motstånd. Straffet blev tre månaders fängelsestraff. Umeå tingsrätt dömde honom för utvisning till 20 september 2015, men hovrätten upphävde utvisningsbeslutet.

Hovrätten för Övre Norrland dömde honom igen den 27 januari 2017 för fyra fall av olaga hot, olaga frihetsberövande, misshandel, grovt rattfylleri och olovlig körning till ett år och sex månaders fängelse. Han blev även skyldig att betala totalt 30.000 kronor i skadestånd. Yrkandet om utvisning hade då redan ogillats av Skellefteå tingsrätt.

I slutet av november 2017 kom våldtäktsdomen från Umeå tingsrätt. Armeniern döms till två år och sex månaders fängelsestraff och ska även betala 116.028 kronor i skadestånd till småbarnsmamman.

Mannen slipper även denna gång utvisning, eftersom åklagaren aldrig yrkade på det.


Få våra viktigaste nyheter

Gör som tiotusentals andra svenskar och följ Fria Tider på Facebook!

Nyheter från förstasidan

Kurderna söker skydd hos Assad

Överlämnar gränsstäder till den syriska armén. Film visar hur amerikanska soldater lämnar området, samtidigt som syriska åker in.0 

Ekonominyheter

Här har bostadspriserna mer än fördubblats – på ett par år

"Absurda" prisstegringen fortsätter.. Lista: Gatorna i Sverige där bostädernas värde ökar allra snabbast.0 Plus


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.