Regeringens budgetförslag
Statsminister Stefan Löfven (S).

Löfvens största satsning: Ökad invandring

Publicerad 23 oktober 2014 kl 13.01

Inrikes. I regeringens budgetproposition, som lämnas till riksdagen i dag, läggs stora summor på att öka invandringen. Skattehöjningar på en rad områden ska finansiera det rekordhöga inflödet från tredje världen – sammanlagt vill regeringen satsa 17,4 miljarder skattekronor bara på det omedelbara mottagandet under 2015.

Gilla artikeln på Facebook

Totalt höjer den rödgröna regeringen skatterna med 23 miljarder. Den enda skatt som sänks är pensionärsskatten – något som dock kompenseras med att den så kallade särskilda löneskatten för äldre återinförs. Samtidigt landar budgetunderskottet på 33 miljarder.

Sverigedemokraterna, som har möjlighet att fälla budgeten och eventuellt tvinga fram ett nyval, reagerar negativt på förslaget. Partiets ekonomisk-politiske talesman Oscar Sjöstedt säger att budgeten är "i helt fel riktning" och pekar särskilt på de ökade kostnaderna för invandring.

– Sammanlagt lägger man 7,7 miljarder extra på migration och integration under 2015 och en fortsatt oansvarig invandringspolitik. Det är märkligt att det talas så tyst om vad som faktiskt är även denna regerings största satsning, säger Sjöstedt i ett pressmeddelande.

Han poängterar dock att SD inväntar alliansens budgetförslag innan partiet beslutar sig för hur man tänker rösta

– Vi kommer syna regeringens giv, invänta alliansens giv och jämföra dem. Sen kommer vi ta ställning. Om vi gör bedömningen att vi får genom mer av vår politik med det egna alternativet jämfört med det andra har vi en skyldighet att rösta för det, säger Oscar Sjöstedt till Aftonbladet.

Förutom ökad invandring går en rad mindre budgetposter till satsningar på andra kulturmarxistiska områden som feminism och hbtq. Bland annat vill regeringen ha en ökad tvångskvotering av föräldraförsäkringen och 230 miljoner skattekronor ska gå till "förortskultur", rapporterar Svenska Dagbladet.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Nyheter från förstasidan

SD:s skoningslösa attack mot EU: "Ni förstör hela Europa"

Charlie Weimers är trött på EU-parlamentets hyckleri. "Var är er empati för de som faller offer för Europas huvudlösa massinvandring?"0 

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.