Liberal vrede när Trump kritiserar militärindustriella komplexet

Publicerad 8 september 2020 kl 10.06

Utrikes. USA:s president Donald Trump anklagar nu Pentagons högsta ledning för att vilja starta krig för att tjäna miljoner åt det så kallade militärindustriella komplexet. Detta väcker vrede hos liberala krigshökar, rapporterar RT.

Gilla artikeln på Facebook

Det var under en pressträff vid Vita huset på måndagen som Donald Trump anklagade landets militära ledning för att starta krig i ekonomiskt syfte.

– Jag säger inte att militären är kär i mig. Soldaterna är det. De ledande personerna i Pentagon är det förmodligen inte eftersom de bara vill ha krig, så alla deras underbara företag som tillverkar bomber och plan och allt annat förblir lyckliga. Men vi ska inte hålla på med ändlösa krig, förklarade Trump.

Hans uttalandes väcker ilska bland politiska motståndare.

"Han har lite att förlora, eftersom han antagligen ändå kommer få sparken", skriver den neokonservative Bill Cristol på Twitter.

"Detta är en attack utan motstycke från en sittande amerikansk president riktad mot ledningen för den amerikanska militären. Trump anklagar USA:s militära ledare för att försöka starta krig för att öka på försvarsentreprenörernas vinst", skriver CNN:s Ryan Browne.

"Vänta nu, så efter att han bedyrat att han aldrig skulle förolämpa militära veteraner anklagar Trump, i direktsänd tv, militära ledare för att vara krigshetsare?", skriver Josh Campbell, även han på CNN.


Bok: Så klarar du livhanken i mångkultur. Mer magkänsla och mindre politisk korrekthet är experternas råd.0 Plus

Asylkaoset

Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter

Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.

Senaste huvudledare

Bogvisiret var en bluff. Widar Nord om varför Estoniabilderna är århundradets avslöjande.0