Ankdammen

Oppositionen uttalar sig om "Blondinbellas" skilsmässa

Publicerad 11 maj 2017 kl 18.49

Familj. Den 26-åriga modebloggerskan Isabella "Blondinbella" Löwengrip från Stockholm skiljer sig, skriver hon på Instagram. Nu kommenteras beskedet av oppositions­ledarna Anna Kinberg Batra och Annie Lööf. Regeringen har ännu inte uttalat sig i frågan.

Gilla artikeln på Facebook

Isabella "Blondinbella" Löwengrip, 26, skiljer sig från maken Odd Spångberg, 29. Det meddelade Blondinbella på sin blogg under torsdagen. Nu stöttas hon av oppositionsledarna Anna Kinberg Batra och Annie Lööf.

"Efter en tids funderingar har vi kommit fram till att vi ska skiljas. Vi ber om förståelse och respekt för att vi går igenom en svår period och inte vill kommentera saken utöver detta", skriver Blondinbella i ett kort uttalande på bloggen under rubriken "Skilda vägar".

På sin Instagram har Blondinbella publicerat samma kommentar, fast på engelska.

Isabella och Odd har varit gifta sedan 2013. Paret gifte sig samtidigt som Blondinbella var gravid med deras första barn.

På Instagram har över 1000 personer kommenterat skilsmässan, däribland Anna Kinberg Batra (M) och Annie Lööf (C).

”Vad tråkigt att höra, stor kram! /Anna”, skriver Moderatledaren.

Annie Lööf svarar med två smileys, ett hjärta och en pussgubbe.

Centerledaren och Blondinbella är vänner sedan tidigare.

I januari 2016 bjöd Blondinbella hem Annie Lööf på "mammahäng", enligt Aftonbladet. Samtidigt meddelade Blondinbella att hon blivit centerpartist. Detta eftersom Centerpartiet är det mest "medmänskliga" partiet.

– Jag tycker att det är det partiet som visar störst medmänsklighet av alla partier, sade hon till Nöjesbladet.

Blondinbella var tidigare moderat, men avslutade sitt medlemskap i oktober 2015 efter att partiet börjat prata om tiggeriförbud och temporära uppehållstillstånd.

"Förbjuda tiggeri och temporära uppehållstillstånd. @nya_moderaterna är inte längre ett parti för mig. Vad hände med individens frihet?", skrev hon på Twitter.

Blondinbella saknade Fredrik Reinfeldts massinvandring och "öppna hjärtan"-anda, förklarade hon.

– Hans anda verkar vara borta. Hans tal om att vi ska öppna våra hjärtan vill jag skriva under på. Nu känns det som att vi kan stryka Nya Moderaterna och gå tillbaka till Konservativa Moderaterna, sade Blondinbella till Aftonbladet och påstod att "alla" inte längre verkar vara välkomna i Moderaterna.

Regeringen har inte uttalat sig om Blondinbellas skilsmässa.


Nyheter från förstasidan

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.