Spotifys grundare om BLM: "Spotify kommer inte vara tyst" – minns George Floyd med tysta minuter

Publicerad 7 juni 2020 kl 21.03

Teknik. Spotify erbjuder sina lyssnare tysta minuter för att högtidlighålla minnet av George Floyd, något som väcker kritik.

Gilla artikeln på Facebook

Spotifys grundare Daniel Ek har gett sig in i debatten kring Black lives matter och afroamerikanen George Floyds död. I ett inlägg på Twitter skrev grundaren av den populära musiktjänsten den gångna veckan att han är "förskräckt av det våld och de orättvisor som om och om igen drabbar de svarta. Spotify kommer inte vara tyst."

Men tystnad är det sätt som Spotify valt att hantera ämnet på. Bokstavligt talat. Spotify har nämligen lagt till 8 minuter och 46 sekunders tystnad på spellistor och i sin egen podcast för att högtidlåghålla George Floyd, skriver Junkee. Det var så länge som polismannen Derek Chauvin hade sitt knä på Floyds huvud och nacke när denne avled.

Många som engagerar sig i Black lives matter är kritiska till att Spotify inte gör mer för rörelsen. De anser att musikjätten borde skänka pengar till de svarta istället för att erbjuda användarna tysta minuter.

Spotify tjänar mycket pengar på musik producerad av svarta artister. I Sverige är rapparen Yasin Byn störst på Spotify, skrev Expressen i januari i år. Yasin Byn hade då nyligen häktats för mord.


Satte skräck i muhammedanerna. Arabisk historiker: "Ingen vågade möta dem i strid"0 Plus

Vetenskap

Stor svensk studie bekräftar fördomar. Höjda bidrag från S-regeringen får bidragstagare att skaffa fler barn istället för att skaffa ett arbete, visar en undersökning från Inspektionen för socialförsäkringen.0 Plus

Forskarna om plötsliga ombytet. Omvälvande händelse runt 1000 f.Kr. förklarar religiösa tabut.0 Plus

Nyheter från förstasidan

Ahmeds bestialiska skogsvåldtäkt mot 9-åring var mordförsök

"En lycklig slump att barnet inte avled." Hovrätten skärper straffet efter brutal våldtäkt mot skolflicka utanför Norrköping.0 

Ekonominyheter


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.