Spotifys grundare om BLM: "Spotify kommer inte vara tyst" – minns George Floyd med tysta minuter

Publicerad 7 juni 2020 kl 21.03

Teknik. Spotify erbjuder sina lyssnare tysta minuter för att högtidlighålla minnet av George Floyd, något som väcker kritik.

Gilla artikeln på Facebook

Spotifys grundare Daniel Ek har gett sig in i debatten kring Black lives matter och afroamerikanen George Floyds död. I ett inlägg på Twitter skrev grundaren av den populära musiktjänsten den gångna veckan att han är "förskräckt av det våld och de orättvisor som om och om igen drabbar de svarta. Spotify kommer inte vara tyst."

Men tystnad är det sätt som Spotify valt att hantera ämnet på. Bokstavligt talat. Spotify har nämligen lagt till 8 minuter och 46 sekunders tystnad på spellistor och i sin egen podcast för att högtidlåghålla George Floyd, skriver Junkee. Det var så länge som polismannen Derek Chauvin hade sitt knä på Floyds huvud och nacke när denne avled.

Många som engagerar sig i Black lives matter är kritiska till att Spotify inte gör mer för rörelsen. De anser att musikjätten borde skänka pengar till de svarta istället för att erbjuda användarna tysta minuter.

Spotify tjänar mycket pengar på musik producerad av svarta artister. I Sverige är rapparen Yasin Byn störst på Spotify, skrev Expressen i januari i år. Yasin Byn hade då nyligen häktats för mord.


Great Reset

"Great Reset", "Build Back Better"... Globala eliten påstås förbereda radikal dystopisk "ny världsordning" med Trump röjd ur vägen.0 Plus

Nya Sverigebilden

Den politiska korrektheten har sprängt alla gränser, enligt danska profilen. "Krävs fackmän inom psykiatrin" för att beskriva det politiska tillståndet i Sverige.0 Plus

Ekonominyheter

USA förbjuder banker diskriminera politiskt

"Folkvalda, inte banker, ska bestämma vad som är lagligt".. Nu skärper federala bankmyndigheten OCC rätten till bankkonto för amerikanska individer och företag.0 


Antiwar.com

Utrikespolitiska nyheter med fokus på icke-interventionism.